Οι Αμερικανοί θα ανατρέψουν τους Χούθι στη βόρεια Υεμένη (Σαουδάραβας αναλυτής)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σαουδάραβας πολιτικός αναλυτής Αμπντούλ Ραχμάν αλ Ρασίντ αντέδρασε στην κλιμάκωση των επιθέσεων των δυνάμεων της Σαναά σε πλοία σε διεθνή ύδατα.

Αναλυτικά, ο αλ Ρασίντ ανέφερε, σε άρθρο του με τίτλο «A Coming American War on the Houthis», που δημοσιεύτηκε (στα αγγλικά) στην εφημερίδα Asharq Al-Awsat: Οι Αμερικανοί δεν θα εισβάλουν στη Σαναά, αλλά με την κλιμάκωση των επιθέσεων σε πλοία σε διεθνή ύδατα και οι απώλειες στο διεθνές εμπόριο, οι Χούθι καθιστούν τους εαυτούς τους «νόμιμο» στόχο».

Θα αναγκαστούν να συγκρουστούν για να σταματήσουν και ίσως ακόμη και να ανατρέψουν την κυριαρχία των Χούθι στη Σαναά και στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Επισήμανε ότι αυτό συνάδει με την πολιτική καθαρισμού της Ερυθράς Θάλασσας από την ιρανική επιρροή, η οποία προηγουμένως ματαίωσε το έργο της στρατιωτικής βάσης στο Σουδάν.

Αναρωτήθηκε: Μπορούν οι Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν έναν νέο πόλεμο, αφού άφησαν το Αφγανιστάν και απέτυχαν να εμποδίσουν τους Ταλιμπάν να ανακτήσουν την εξουσία εκεί;

Τι μπορεί να κάνει οποιαδήποτε άλλη δύναμη περισσότερο από αυτό που έκανε η Σαουδική Αραβία και ο Αραβικός Στρατιωτικός Συνασπισμός (2015-2024); Τότε, γιατί στοχοποιείται το χέρι των Χούθι, ενώ ο εγκέφαλος βρίσκεται στην Τεχεράνη;

Συνέχισε λέγοντας: Η αμερικανική παροιμία λέει: «Για να μαγειρέψετε μια ομελέτα, πρέπει να σπάσετε μερικά αυγά» δηλαδή να προβούν σε επιθέσεις.

Όπως σημειώνει, η Τεχεράνη συνειδητοποιεί ότι είναι απίθανο ο σημερινός Αμερικανός πρόεδρος να διακινδυνεύσει στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφος. Επειδή είναι έτος εκλογών και επειδή η Υεμένη μοιάζει πολύ με το Αφγανιστάν όσον αφορά το ανώμαλο έδαφος, και οι Χούτι είναι παρόμοιοι με τους Ταλιμπάν στην ευελιξία τους να προσαρμόζονται όπου κι αν βρίσκονται.

Και πρόσθεσε: Στο Κογκρέσο, κατέστη σαφές ότι οι πληροφορίες των υπηρεσιών σχετικά με τη στρατιωτική δύναμη των Χούθι είναι περιορισμένες και υπάρχει λόγος για αυτήν την έλλειψη. Οι Αμερικανοί δεν θεωρούσαν εχθρούς τους Χούθι, παρά την κατάληψη της εξουσίας με τη βία και τη συμμαχία τους με το Ιράν, όπως ισχυρίστηκε.

Πρόσθεσε: Η Ουάσιγκτον δεν ήταν ικανοποιημένη με την ουδετερότητά της, καθώς στην πραγματικότητα προστάτευσε τους Χούθι σε κάποιο βαθμό, όταν αρνήθηκε να συνεργαστεί με τη Σαουδική Αραβία και την κυβέρνηση της Υεμένης, σταμάτησε τις προμήθειες πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία και διέκοψε τη συνεργασία των στρατιωτικών πληροφοριών μαζί της.

2 42

Masahaa Net

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ