Ρωσική εφημερίδα: Γιατί οι Γερμανοί προωθούν το τουρκικό κόμμα στις ευρωεκλογές;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τώρα που ορισμένες πόλεις στη Γερμανία, έχουν στολιστεί υποδεχόμενες τη θρησκευτική γιορτή των μουσουλμάνων, το Ραμαζάνι, πυροδοτήθηκαν πάλι τα σχέδια των μουσουλμάνων να υποστηρίξουν στις ερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές το κόμμα που θα τους εκφράζει, για την ανάδειξή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο συντάκτης  Γεβγένι Ποζνιάκοφ, σε άρθρο του στη ρωσική εφημερίδα Vzglyad, σημείωσε ότι το φιλοτουρκικό κόμμα «Δημοκρατική Συμμαχία για τη Διαφορετικότητα και την Πρόοδο»- (DAVA) «χρησιμοποιεί τη δυσαρέσκεια της μουσουλμανικής μειονότητας στη Γερμανία ως πολιτικό καύσιμο».

Ο αριθμός των μουσουλμάνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξάνεται σταθερά. Το τουρκικό κόμμα DAVA θα συμμετάσχει στις εκλογές για να κερδίσει έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτό ανέφερε η εφημερίδα Bild στο κανάλι της στο Telegram.

1 114

Ο συντάκτης λέει ότι η DAVA, είναι μια νέα γερμανική δύναμη που σχεδιάζει να συμμετάσχει στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον προσεχή Ιούνιο, σύμφωνα με το Russia Today.

Το δημοσίευμα επικαλείται τον Γερμανό πολιτικό ερευνητή Alexander Rahr που είπε ότι αυτή η συμμαχία είναι πολύ κοντά στο εθνικιστικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, του οποίου ηγείται ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «κόμμα του Ερντογάν στη Γερμανία».

«Οι γερμανικές αρχές ανησυχούν πραγματικά για την ανάδυση αυτής της πολιτικής δύναμης», πρόσθεσε ο Rahr.

«Η DAVA εφιστά την προσοχή στις καθημερινές διακρίσεις σε βάρος των «ανθρώπων ξένης καταγωγής» και απαιτεί να λάβουν τα πλήρη δικαιώματά τους».

«Αυτοί οι πολίτες αντιμετωπίζουν συχνά διακρίσεις όταν αναζητούν στέγη ή εργασία, καθώς δεν θεωρούνται πλήρη μέλη της ευρωπαϊκής κοινότητας».

2 50

Από δημοσίευμα της Bild  στις 28 Ιανουαρίου «Τώρα ήρθε το κόμμα του Ερντογάν»

«Έτσι, η DAVA προσελκύει τους ψηφοφόρους της με πολύ απλά συνθήματα. Αυτό το κόμμα σκοπεύει να καταπολεμήσει την παιδική και ηλικιωμένη φτώχεια, με τη βοήθεια κοινωνικών παροχών. Ζητά επίσης μια πρακτική πολιτική απέναντι στους πρόσφυγες».

«Φυσικά, οι απλοί Γερμανοί δεν θα ψήφιζαν μια τέτοια πολιτική δύναμη», κατέληξε ο Rahr. «Η εστίαση γίνεται ξεκάθαρα στον μεγάλο τουρκικό πληθυσμό στη Γερμανία».

«Δεν νομίζω ότι η DAVA θα μπορέσει να τα πάει καλά στις καλοκαιρινές εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά, όπως και άλλες παρόμοιες πολιτικές ομάδες, έχει σίγουρα ένα μεγάλο μέλλον στη σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέληξε.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ