Πειρατεία: Ρεσάλτο 20 ένοπλων μαχητών σε φορτηγό πλοίο ανοικτά της Σομαλίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η βρετανική εταιρεία θαλάσσιας ασφάλειας Ambrey δήλωσε την Τρίτη ότι είκοσι ένοπλοι επιβιβάστηκαν σε ένα φορτηγό πλοίο ανοιχτά της Σομαλίας και το πήραν υπό τον έλεγχό του.

Αυτό είναι το τελευταίο επεισόδιο σε μια σειρά στόχευσης πλοίων από τότε που οι Σομαλοί πειρατές επέστρεψαν για να εξαπολύσουν επιθέσεις τους τελευταίους μήνες, αλλά η Ambrey Maritime Security δεν ανέφερε συγκεκριμένα ότι αυτοί που επιβιβάστηκαν στο πλοίο ήταν Σομαλοί πειρατές, σύμφωνα με όσα ανέφερε το Reuters.

Η Ambrey ανέφερε ότι πρόκειται για πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου με σημαία Μπαγκλαντές και έπλεε από τη Μοζαμβίκη προς τα Εμιράτα και ότι το περιστατικό συνέβη 600 ναυτικά μίλια ανατολικά της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου.

Ειδοποίηση για το περιστατικό επιβίβασης του πλοίου ήρθε και από τη Βρετανική Αρχή Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, η οποία συμβούλευσε τα πλοία να είναι προσεκτικά κατά τη διέλευση.

Οι Σομαλοί πειρατές προκάλεσαν όλεθρο σε σημαντικές παγκόσμιες πλωτές οδούς από το 2008 έως το 2018 περίπου και η δραστηριότητά τους μειώθηκε μέχρι που αναβίωσε ξανά στα τέλη του περασμένου έτους.

Al Qahira Akhbar

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ