Το γερμανικό κοινοβούλιο απέρριψε το σχέδιο αποστολής πυραύλων Taurus στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο απέρριψε το σχέδιο της αντιπολίτευσης να στείλει πυραύλους «Taurus» στην Ουκρανία. Το αίτημα αυτό υπέβαλε η κοινή παράταξη των Χριστιανοδημοκρατικών και Χριστιανοκοινωνικών κομμάτων (CDU και CSU) στη βουλή, γράφει το DPA.

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου, το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Bundestag) απέρριψε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο σχετικά με την αποστολή στην Ουκρανία με πλειοψηφία.

 Αυτό το σχέδιο παρουσιάστηκε από την κοινή φράξια των συντηρητικών Χριστιανοδημοκρατικών και Χριστιανοκοινωνικών κομμάτων (CDU και CSU).

Στην ψηφοφορία επί του σχεδίου, από τα 690 μέλη που ήταν παρόντα στη συνεδρίαση, 495 μέλη ψήφισαν κατά, 190 μέλη ψήφισαν υπέρ και 5 μέλη απείχαν. Εν τω μεταξύ, η Χριστιανοδημοκρατική και η Χριστιανοκοινωνική κοινοβουλευτική παράταξη έχουν 197 εκπροσώπους.

Η παράταξη των συντηρητικών κομμάτων CDU και CSU πρότεινε παλαιότερα ένα παρόμοιο αίτημα στο κοινοβούλιο για ψηφοφορία για αυτό το θέμα, αλλά και σε αυτή την περίπτωση δεν κατάφερε να επιτύχει πλειοψηφία.

Ο Rolf Motsenisch, επικεφαλής της παράταξης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), του κύριου κόμματος του κυβερνώντος συνασπισμού, εξέφρασε την υποστήριξή του στην αντίθεση του Καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Όλαφ Σουλτς, στην αποστολή πυραύλων Taurus στο Ουκρανία και τόνισε: «Οι τρέχουσες εξελίξεις δεν είναι καλή στιγμή για πολιτικά παιχνίδια. Αυτό που χρειάζεται είναι λογική, λογική και διαφάνεια».

Ο Όλαφ Σουλτς αρνήθηκε την παράδοση οπλικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία. Ως προς αυτό, υποστηρίζει ότι η Γερμανία «δεν μπορεί να κάνει αυτό που κάνουν οι Βρετανοί και οι Γάλλοι όσον αφορά το βεληνεκές, τη στόχευση και τον τρόπο επιλογής στόχων από αυτόν τον πύραυλο».

Μία από τις ανησυχίες του Γερμανού καγκελαρίου σχετικά με την παράδοση των πυραύλων κρουζ Taurus στην Ουκρανία είναι ότι το Κίεβο θα χρησιμοποιήσει αυτόν τον πύραυλο με βεληνεκές περίπου 500 χιλιομέτρων εναντίον θέσεων στο ρωσικό έδαφος, και αυτό θα οδηγήσει στην επέκταση του πολέμου στην Ουκρανία. Με αυτόν τον τρόπο, η Ρωσία μπορεί να θεωρήσει τη Γερμανία ως πολεμικό μέρος.

Πολλοί πολέμιοι της άποψης του καγκελαρίου λένε ότι ο Πούτιν θεωρεί ήδη τη Γερμανία και άλλες δυτικές χώρες ως πλευρά του πολέμου και αυτή η ανησυχία είναι αβάσιμη. Άλλωστε, η Ουκρανία δεν έχει χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα εναντίον θέσεων σε ρωσικό έδαφος και σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιεί τα δικά της όπλα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ