Ανάρτηση Γιάννη Σγούρου για την εισαγγελέα του Κολωνού, με σοβαρές αιχμές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η εισαγγελική πρόταση στη δίκη, που διεξάγεται και αφορά την υπόθεση της 12χρόνης στο Κολωνό, σόκαρε την κοινή γνώμη. Η δικαιοσύνη σαφέστατα και δεν γίνεται στα τηλεοπτικά παράθυρα ή στις αναρτήσεις στα social media.

Η αλήθεια, όμως, είναι πως από την εν λόγω πρόταση εγείρονται πολλά και εύλογα ερωτήματα. Δεν μπορεί εγκέφαλος και θύμα να είναι ουσιαστικά το ίδιο πρόσωπο. Καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα παιδί που καλείται να προχωρήσει στη ζωή και να αντιμετωπίσει το παρελθόν με το σωστό τρόπο.

Πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο όταν φαίνεται πως οι άνθρωποι που το εκμεταλλεύτηκαν αντιμετωπίζονται ως «θύματα» και όχι ως φυσικοί αυτουργοί ενός διαρκούς εγκλήματος, όπως είναι ο βιασμός ενός παιδιού;

Ελπίζω πως η δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αποδεικνύοντας ότι ως θεσμός αξίζει το σεβασμό και την εμπιστοσύνη των πολιτών ενός δημοκρατικού κράτους. Μην ξεχνάμε ότι η δικαιοσύνη αποτελεί βασικό πυλώνα κάθε κοινωνίας, αρκεί να δίνει την αίσθηση ότι επιτελεί το ρόλο της χωρίς εξαρτήσεις και εξυπηρετήσεις δημοσίων και όχι μόνο σχέσεων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ