Στις 7 Απριλίου λήγει το 18μηνο για τον Μίχο – Αν δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη θα αφεθεί ελεύθερος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που σύσσωμη η κοινωνία παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της δίκης για την σεξουαλική κακοποίηση και μαστροπεία της 12χρονης από τον Κολωνό, αντιδρώντας στην απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως για τον Ηλία Μίχο, τρόμο προκαλεί το ενδεχόμενο αποφυλάκισής του πριν την απόφαση του δικαστηρίου.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των τριών συνηγόρων που στηρίζουν την ανήλικη και η δίκη ενώπιον του ΜΟΔ αναμένεται να συνεχιστεί στις 19 Μαρτίου. Ωστόσο, αν η δίκη δεν ολοκληρωθεί μέχρι τις 7 Απριλίου, τότε υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί εκτός φυλακής ο Μίχος, καθώς λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης.

Όπως εκτιμάται από παράγοντες της δίκης, το δικαστήριο προγραμματίζει να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις ως το τέλος Μαρτίου ώστε η απόφαση να εκδοθεί αμέσως μετά και πριν συμπληρωθούν τα 18μηνα προφυλάκισης των κατηγορουμένων, δηλαδή του Μίχου και ενός ακόμα, για τους οποίους το ανώτατο όριο των τριών εξαμήνων συμπληρώνεται στις 7 Απριλίου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, οι συνήγοροι που εκπροσωπούν το θύμα τής δυσώδους υπόθεσης, όπως έχουν δηλώσει, σήμερα ανέπτυξαν τις θέσεις της πλευράς τής Υποστήριξης της Κατηγορίας έναντι των δεδομένων της υπόθεσης αλλά κυρίως επί όσων ζήτησε η Εισαγγελέας με την πρόταση της η οποία ουσιαστικά «έβγαλε» από το κάδρο των πρωταγωνιστών της εκπόρνευσης του παιδιού τον 55χρονο επιχειρηματία για τον οποίο ζήτησε παράλληλα απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για βιασμό της 12χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αγόρευσε πρώτος από την πλευρά τής υπεράσπισης, ο συνήγορος αλλοδαπού κατηγορούμενου για τον οποίο η εισαγγελική πρόταση ζήτησε απαλλαγή για την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ