Πρόσφυγες με ιρανικά όπλα δημιουργούν φόβους για επιθέσεις στην Ευρώπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ευρωπαϊκές αρχές δήλωσαν ότι απέτρεψαν πολλά τρομοκρατικά σχέδια, μερικά στα οποία εμπλέκονταν ύποπτοι που παρίσταναν τους πρόσφυγες, προκαλώντας ανησυχία για ένα αυξανόμενο φάσμα απειλών από εξτρεμιστές.

Σε μια έρευνα που δεν είχε δημοσιευτεί τον περασμένο Δεκέμβριο, η αστυνομία στην Αυστρία και τη Βοσνία συνέλαβε δύο χωριστές ομάδες Αφγανών και Σύριων προσφύγων που έφεραν μαζί τους όπλα και πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένων όπλων Καλάσνικοφ και πιστόλια.

Οι ερευνητές βρήκαν φωτογραφίες εβραϊκών και ισραηλινών στόχων στην Ευρώπη στα κινητά τηλέφωνα ορισμένων υπόπτων, τα οποία, όπως είπαν, έδειξαν ότι το κίνητρο ήταν ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.

Σύλληψη ομάδας Τατζίκων

3 18

Αυτό ακολούθησε τη σύλληψη μιας ομάδας Τατζίκων στα τέλη του περασμένου έτους, με την υποψία ότι σχεδίαζαν επιθέσεις στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας στη Γερμανία και στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου στη Βιέννη κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Και οι δύο εκκλησίες γεμίζουν με εκατοντάδες επισκέπτες κατά την περίοδο των γιορτών.

Τη Δευτέρα, οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν τρεις Παλαιστίνιους ύποπτους που είναι μέλη των Ταξιαρχιών Μαρτύρων αλ Άκσα, τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση ταξινομούν ως τρομοκρατική ομάδα. Η Ιταλική Εθνική Αστυνομία είπε ότι οι τρεις ετοιμάζονταν να επιτεθούν σε πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους στην Ευρώπη.

Οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι τα ξεχωριστά περιστατικά δείχνουν ότι η τρομοκρατική απειλή στην Ευρώπη όχι μόνο αυξάνεται, αλλά προέρχεται και από νέες πηγές, περιπλέκοντας το έργο των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το κύμα επιθέσεων που έπληξε την ήπειρο, ξεκινώντας το 2015, εμπνεύστηκε σε μεγάλο βαθμό και εν μέρει κατευθύνθηκε από το ISIS, την τρομοκρατική πολιτοφυλακή στη Συρία και το Ιράκ.

Τώρα η απειλή δεν προέρχεται μόνο από το ISIS-K, την οργάνωση διάδοχο του ISIS στο Αφγανιστάν, αλλά και από το Ιράν και τους εντολοδόχους του στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων της Χεζμπολάχ και της Χαμάς, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Πόλεμος της Γάζας

Η εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας , η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, προειδοποίησε στα τέλη του περασμένου έτους ότι αυτοί και άλλοι παράγοντες είχαν παρακινηθεί από τον πόλεμο στη Γάζα και ότι οι Εβραίοι και τα εβραϊκά ιδρύματα σε όλη την Ευρώπη ήταν μεταξύ των πιθανών στόχων.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η γερμανική αστυνομία εξαπέλυσε επιδρομές σε ολόκληρη τη χώρα με στόχο τη Χαμάς και τις συνδεδεμένες με αυτήν ομάδες. Γερμανοί και Ολλανδοί πράκτορες συνέλαβαν επίσης τέσσερα άτομα που φέρεται να έλαβαν εντολές από τη Χαμάς να ανοίξουν μυστική κρύπτη όπλων και να επιτεθούν σε εβραϊκούς στόχους στο Βερολίνο και αλλού στη Δυτική Ευρώπη.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς είπαν ότι η Χαμάς είχε θάψει τα όπλα υπόγεια στην Ευρώπη για χρόνια, αλλά οι ύποπτοι, όλοι επί μακρόν μέλη της Χαμάς που εμπλέκονται στις επιχειρήσεις της οργάνωσης στο εξωτερικό, δεν αποκάλυψαν πού βρίσκονται.

Γερμανοί αξιωματούχοι ασφαλείας δήλωσαν ότι η Χαμάς, η Χεζμπολάχ και ευρωπαϊκές οργανώσεις κοντά τους εκμεταλλεύτηκαν τον πόλεμο στη Γάζα για προπαγάνδα, στρατολόγηση και συγκέντρωση χρημάτων.

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι δωρεές από άτομα στην Ευρώπη προς τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ έχουν αυξηθεί σημαντικά μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, στην οποία το Ισραήλ λέει ότι σκοτώθηκαν περίπου 1.200 κάτοικοι του. Οι ομάδες ενίσχυσαν επίσης τις διαδικτυακές τους δραστηριότητες και ενθάρρυναν τις διαδηλώσεις κατά του πολέμου στη Γάζα σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις.

Δολοφονίες και πράξεις δολιοφθοράς

Τόσο η Χαμάς όσο και η Χεζμπολάχ έχουν χρησιμοποιήσει την Ευρώπη ως κέντρο συγκέντρωσης κεφαλαίων και ασφαλές σπίτι για ακτιβιστές.

 Ωστόσο, η πρόσφατη ισραηλινή επίθεση στη Γάζα δείχνει ότι αυτές οι ομάδες σχεδιάζουν τώρα δολοφονίες και πράξεις δολιοφθοράς στην Ευρώπη, που στρέφονται κυρίως εναντίον εβραϊκών και ισραηλινών στόχων, δήλωσαν αξιωματούχοι ασφαλείας από πολλές χώρες.

Εν τω μεταξύ, η περίπτωση των υπόπτων Τατζίκων εγείρει φόβους ότι τρομοκρατικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν και των πληρεξουσίων του, χρησιμοποιούν και πάλι την εισροή προσφύγων στην Ευρώπη για να διεισδύσουν στην περιοχή.

Οι περισσότεροι από τους τρομοκράτες του ISIS που επιτέθηκαν στο Παρίσι το 2015 έφτασαν από τη Συρία και το Ιράκ παριστάνοντας τους πρόσφυγες και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο υπέβαλαν αίτηση για καθεστώς πρόσφυγα στην Ευρωπαϊκή Ένωση πέρυσι, ο μεγαλύτερος αριθμός από τότε, σύμφωνα με την έκθεση.

2 51

Η γερμανική αστυνομία φυλάσσει τις συναγωγές έπειτα από αναφορές για επίθεση τρομοκρατών

Τον Νοέμβριο, οι γερμανικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στο Ισλαμικό Κέντρο του Αμβούργου και σε άλλες οργανώσεις στην πόλη με την υποψία ότι υποστηρίζουν τη Χεζμπολάχ, την οποία η χώρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Το κέντρο, το οποίο διευθύνει το τζαμί Ιμάμ Αλί με τα μπλε πλακάκια σε μια πολυτελή περιοχή δίπλα στη λίμνη της βόρειας γερμανικής πόλης, είναι ένα από τα πιο σημαντικά ιρανικά κέντρα στη Γερμανία και μια σημαντική πηγή προπαγάνδας για το Ιράν στην Ευρώπη, σύμφωνα με Γερμανούς αξιωματούχους.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ