Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας δεν τόλμησε να πάει στην Οδησσό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Ουκρανία στις 7 Μαρτίου, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς αρνήθηκε να ταξιδέψει στην Οδησσό λόγω «πραγματικής, στοχευμένης απειλής πυραυλικής επίθεσης», γράφουν τα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τους Sunday Times , οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανακοίνωσαν την απειλή. Το ταξίδι στην Οδησσό ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσπάθησαν να κρατήσουν μυστικό το σχέδιο για την επίσκεψη, αλλά «οι Ρώσοι αντιλήφθηκαν» την πρόθεση του Σαπς να επισκεφθεί την Οδησσό.

Οι Sunday Times γράφουν ότι το ταξίδι είχε προγραμματιστεί την επομένη της έκρηξης στην Οδησσό, που φέρεται να απείχε μερικές εκατοντάδες μέτρα από την αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι και του αρχηγού της ελληνικής κυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας  ανέφερε  επίθεση πυραύλων υψηλής ακρίβειας σε υπόστεγο στη βιομηχανική λιμενική περιοχή της Οδησσού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο Ζελένσκι  βρισκόταν  στην Οδησσό όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

Ο κ. Σαπς ταξίδεψε με ένα νυχτερινό τρένο από την Πολωνία στην Ουκρανία, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του επιτελείου άμυνας, ναύαρχο Sir Tony Radakin, και μια μικρή ομάδα Βρετανών αξιωματούχων. Στόχος του ταξιδιού τους ήταν να συναντήσουν τον Ουκρανό ηγέτη Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ανώτερα μέλη της διοίκησής του εν καιρώ πολέμου.

Όμως, έχοντας φτάσει στο Κίεβο στις 7 Μαρτίου, το επόμενο ταξίδι του κ. Σαπς στην Οδησσό ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, μετά από φόβους για την ασφάλειά του.

Σύμφωνα με τους Sunday Times , από τους οποίους ένας δημοσιογράφος ταξίδευε με την αντιπροσωπεία του, το ταξίδι ακυρώθηκε αφού μια ήρθε ενημέρωση πληροφοριών που αποκάλυψε ότι το Κρεμλίνο γνώριζε για την επίσκεψη.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ