Άνετη νίκη Πούτιν στις Ρωσικές εκλογες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παίζοντας ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο, μετά τον… ξαφνικό θάνατο του ορκισμένου εχθρού του και ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο Βλαντιμίρ Πούτιν πήρε με χαρακτηριστική άνεση το χρίσμα για μια ακόμη 6ετή θητεία στο πόστο του προέδρου της Ρωσίας.

Και, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των exit polls, ο «μόνιμος» πρόεδρος της χώρας έσπευσε να τονίσει πως η νέα αυτή νίκη του στις εκλογές θα επιτρέψει στη Ρωσία να γίνει ισχυρότερη και αποτελεσματικότερη. «Από κάθε φωνή, χτίζουμε μια κοινή βούληση του λαού της Ρωσικής Ομοσπονδίας», υπογράμμισε, μιλώντας στην έδρα της προεκλογικής του εκστρατείας, όπου και έγινε δεκτός με ιαχές ενθουσιασμού από το συγκεντρωμένο πλήθος που φώναζε «Πούτιν, Πούτιν, Πούτιν», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους πολίτες που πήγαν ψηφίσουν. Εξέφρασε δε «ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη στους πολεμιστές μας στην πρώτη γραμμή», του πολέμου στην Ουκρανία.

«Όσο κι αν προσπάθησαν να μας φοβίσουν, να καταστείλουν τη θέλησή μας, τη συνείδησή μας, κανείς δεν το κατάφερε ποτέ στην ιστορία. Απέτυχαν τώρα και θα αποτύχουν και στο μέλλον», πρόσθεσε και κατέληξε δηλώνοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω τους Ρώσους για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη. Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι η εμπιστοσύνη των Ρώσων. Είμαστε μία ενωμένη οικογένεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ