Η κυβέρνηση της Μολδαβίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει πληροφορίες για επίθεση με drone καμικάζι σε βάση στην Υπερδνειστερία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα, 17 Μαρτίου, σημειώθηκε έκρηξη στο έδαφος μιας από τις στρατιωτικές μονάδες στο Tiraspol και στη συνέχεια ξεκίνησε φωτιά, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.

Είχε προηγουμένως διαπιστωθεί ότι στρατόπεδο στην Υπερδνειστερία δέχθηκε επίθεση περίπου στις 12:10 τοπική ώρα από drone καμικάζι, η πτήση του οποίου καταγράφηκε από την κατεύθυνση Dubossary.

Το υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας (MGB) επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Για το περιστατικό έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία. Αν κρίνουμε από φωτογραφίες από το σημείο, το ελικόπτερο καταστράφηκε ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2022, η Υπερδνειστερία είχε ήδη υποστεί τρομοκρατικές επιθέσεις.

Το κτίριο του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας στο κέντρο της Τιρασπόλ έγινε στόχος από εκτοξευτές χειροβομβίδων, ο πύργος ενός ραδιοτηλεοπτικού κέντρου κοντά στο χωριό Μαγιάκ στην περιοχή της Γκριγκοριόπολης ανατινάχθηκε και μια στρατιωτική μονάδα δέχθηκε επίθεση από drones.

Στις αρχές Μαΐου 2023, οι αρχές κρατικής ασφάλειας της Υπερδνειστερίας απέτρεψαν δύο ακόμη τρομοκρατικές επιθέσεις: μια απόπειρα κατά της ζωής των ανώτατων αξιωματούχων και κατά της αντιπροσωπείας του ΟΑΣΕ στη Μολδαβία.

Σύμφωνα με την Eurasia Daily, σε όλες τις περιπτώσεις, τα γεγονότα δείχνουν τη συμμετοχή της Ουκρανίας σε αυτά τα εγκλήματα.

Η κυβέρνηση της Μολδαβίας διαψεύδει την επίθεση

Η κυβέρνηση της Μολδαβίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει πληροφορίες για επίθεση με drone καμικάζι σε βάση στην Υπερδνειστερία.

Η υπηρεσία Τύπου του Γραφείου Επανένταξης εξέδωσε ανακοίνωση στο κανάλι της στο Telegram.

«Το γραφείο πολιτικής επανένταξης επικοινώνησε με τις άλλες δημόσιες αρχές της Δημοκρατίας της Μολδαβίας και μετά την εξέταση των εικόνων βίντεο και την ανταλλαγή πληροφοριών, ανακοινώνουμε ότι το εν λόγω περιστατικό είναι μια προσπάθεια πρόκλησης φόβου και πανικού στην περιοχή. Ο στρατιωτικός εξοπλισμός στις φωτογραφίες δεν λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Οι αρχές στο Κισινάου, σε επαφή με την ουκρανική πλευρά, δεν επιβεβαιώνουν καμία επίθεση στην περιοχή της Υπερδνειστερίας.

«Οι αρχές στο Κισινάου, που βρίσκονται σε επαφή με την ουκρανική πλευρά, δεν επιβεβαιώνουν το γεγονός μιας επίθεσης στην περιοχή της Υπερδνειστερίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ