Εθνικός ευτελισμός και περιθωριοποίηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σημερινή ημέρα είναι άκρως ενδεικτική του πως κατάντησε ο Μητσοτάκης την Ελλάδα με ΠτΔ την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Δεν φτάνει που συνεχίστηκε το παιδιάστικο σκετς Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου με το οποίο κάθε μήνα γελάει η Ελλάδα.  Η κυρία πρόεδρος, ντυμένη στο πορφυρό κόκκινο δέχτηκε ποια;  Μα την πρόεδρο της Αιθιοπίας Σαλέ Γουόρκ Ζέντα, η οποία μάλιστα βρισκόταν στην Αθήνα τυχαία για ένα ασήμαντο συνέδριο.

Καθένας γνωρίζει ότι κατά τα τέσσερα χρόνια της Σακελλαροπούλου δεν έγινε καμία σημαντική επίσημη επίσκεψη μεγάλου ηγέτη, ούτε η ίδια προσκλήθηκε από ένα σημαντικό ηγέτη εκτός Ελλάδος.

Το μόνο που κατάφερε να επιτύχει, ήταν η διαβόητη «διακήρυξη των Αθηνών», με τον Ταγίπ Ερντογάν, η οποία ήδη χαρακτηρίζεται ως μία από τις πλέον μελανές σελίδες στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Μία ενέργεια που παραπέμπει σε μία χώρα που έχει ήδη κατακτηθεί και συνθηκολογεί άνευ όρων στον δυνάστη.

Τι ειρωνεία όμως! Αυτό, διότι πριν από λίγα χρόνια, υπήρξε άλλη μία «διακήρυξη των Αθηνών», με άλλο «πρωταγωνιστή»…

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές, όπου η Ελλάδα έγινε πραγματικά κέντρο του πολιτισμένου κόσμου, με το κεφάλι ψηλά, ως ηγέτιδα δύναμη και όχι ως συνθηκολογημένος υποτελής.

Να θυμηθούμε το ότι 13 με 15 Οκτωβρίου 2019 13 πρόεδροι της Ευρώπηςανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση Προκόπη Παυλόπουλου και ήρθαν στην Αθήνα και υπέγραψαν την ιστορική Διακήρυξη των Αθηνών για το μέλλον της Ευρώπης.  Τότε ο Μητσοτάκης περνούσε εντελώς απαρατήρητος.

Το περιέγραφε τότε γλαφυρά η Κέλλυ Σταμούλη, γράφοντας για την τότε «Διακήρυξη  των Αθηνών, τον Οκτώβριο του 2019, όταν 13 πρόεδροι κρατών είχαν έρθει στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του τότε προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου:

«Με μία εμβληματική δήλωση με ισχυρό μήνυμα κατά του πολέμου  και της τρομοκρατίας, έκλεισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος τις εργασίες του “Arraiolos Group”, στο Ζάππειο.

Ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κλείνοντας τις εργασίες της Διασκέψεως, αναφέρθηκε στον “Πλανητικό ρόλο” που οφείλει να διαδραματίζει το Ευρωπαικό Οικοδόμημα και υπογράμμισε την αναγκαιότητα υπεράσπισης των βασικών Αρχών, της Ειρήνης, του Ανθρωπισμού, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και ιδίως της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.  Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για αυτές τις πολύ κρίσιμες ώρες κατά τις οποίες δοκιμάζεται ο Άνθρωπος και η Ειρήνη καθώς και για το μεγάλο κενό που δημιουργείται “όταν η Ευρώπη αφήνει να τραυματίζεται, να παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο τόσο πολύ, τόσο βαθιά, τόσο παράλογα…»

Και καθένας θυμάται ότι επί Προκόπη Παυλόπουλου μέσα σε πέντε χρόνια επισκέφτηκε την Αθήνα όλη η ηγεσία του κόσμου -μεταξύ άλλων Ομπάμα, Πούτιν ,Σι Τζι Πινγκ-  ενώ και ο ίδιος ο Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφτηκε επισήμως όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου.

Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να τα ξεχάσει αυτά και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να ξεχάσει το ότι στους οκτώ μήνες που συνέπεσε με τον Προκόπη Παυλόπουλο (Ιούνιος 2019-Μάρτιος 2020) ο Προκόπης Παυλόπουλος τον έσβησε κανονικά. Να θυμηθούμε μόνο την επίσκεψη Σι ΤζιΠινγκ στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2019, όταν όλα τα φώτα της δημοσιότητας παγκοσμίως ήταν στραμμένα στην Αθήνα.

Γι’ αυτό ο Μητσοτάκης έκανε πρόεδρο την Σακελλαροπούλου, γιατί σήμερα φαίνεται μόνο αυτός και η άλλη είναι ανύπαρκτη. Με άλλες λέξεις ο Μητσοτάκης θυσίασε το κύρος της Ελλάδας και νανοποίησε την Προεδρία της Δημοκρατίας μόνο και μόνο για να κυριαρχούν αυτός και η κυρία του, άσχετα αν οι ηγέτες του κόσμου περιφρονούν πια επιδεικτικά την Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ