Έπεσε F-16 στο βόρειο Αιγαίο -Σώος ο πιλοτος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναγερμός σήμανε στις Ένοπλες Δυνάμεις πριν από μερικά λεπτά, καθώς έπεσε μαχητικό αεροσκάφος F-16 Block 52+ στη νήσο των Σποράδων «Ψαθούρα», νότια της Χαλκιδικής.

Όπως έγινε γνωστό, το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την 337 μοίρα της 110 πτέρυγας μάχης, στη Λάρισα και βρισκόταν σε σχηματισμό μαζί με άλλα τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη, εντούτοις για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, γύρω στη 1:33 το μεσημέρι κατέπεσε.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο πιλότος πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα εκτίναξης καθίσματος και να βγει από το αεροσκάφος, με μαρτυρίες να κάνουν λόγο για ένα αλεξίπτωτο κοντά στο σημείο όπου κατέπεσε το F-16. Παράλληλα, σηκώθηκε ελικόπτερο Super Puma από τη Λήμνο, με σκοπό να ξεκινήσουν οι έρευνες εντοπισμού του και σύντομα η επιχείρηση ολοκληρώθηκε.

Ο πιλότος μεταφέρεται αρχικά στη Λήμνο για την παροχή πρώτων βοηθειών και από εκεί στην συνέχεια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Στις 14:00 το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία:

«Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον χειριστή.

Στην περιοχή σπεύδει 1 ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL- 415 από την 113ΠΜ και κατευθύνεται στην περιοχή η Φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα 1 C-130

ΔΗΜΟΦΙΛΗ