Η Ρωσία σχεδόν ολοκλήρωσε τον ναύσταθμο στην Αμπχαζία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσία έχει σχεδόν ολοκληρώσει την κατασκευή ενός λιμανιού στην πόλη Οχαμχίρα (περιοχή της Αμπχαζίας της Γεωργίας), όπου σχεδιάζει να σταθμεύσει τα πολεμικά της πλοία, γράφει η γεωργιανή TV Pirveli.

Την εξέλιξη των εργασιών στο λιμάνι κατέγραψε εναέρια κάμερα. Το βίντεο δείχνει μεγάλη κυκλοφορία κατασκευαστικού εξοπλισμού. Έχει διαπιστωθεί ότι οι εργασίες εκεί συνεχίζονται συνεχώς, γράφει το τηλεοπτικό κανάλι.

4 10

Ο ρωσικός ναύσταθμος θα μπορούσε να λειτουργήσει ήδη μέσα στον τρέχοντα χρόνο. Στη Γεωργία, πιστεύουν ότι η Ρωσία θέλει να σύρει τη χώρα σε πόλεμο, αφού ουκρανικά drones ή πύραυλοι θα μπορούσαν να επιτεθούν σε ρωσικά πλοία στην Οχαμχίρα.

Η πόλη Οχαμχίρα βρίσκεται στην Αμπχαζία.

Τον Ιανουάριο του 2009, το κύριο αρχηγείο του ρωσικού ναυτικού ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας βάσης για πολεμικά πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας εδώ.

 Στις 5 Οκτωβρίου 2023, ο «πρόεδρος» της Αμπχαζίας Ασλάν Μπζάνια ανακοίνωσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια μόνιμη ναυτική βάση στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας.

Το Ουκρανικό Ναυτικό δήλωσε ότι για την Ουκρανία, οποιοδήποτε πλοίο του Ρωσικού Ναυτικού είναι νόμιμος στόχος, ανεξάρτητα από το μέρος του παγκόσμιου ωκεανού που βρίσκεται.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ