Κλιμάκιο της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων επι 4 ώρες και πλέον πραγματοποίησε έλεγχο στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για τα emails της Ασημακοπούλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλιμάκιο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επισκέφθηκε την Τετάρτη το υπουργείο Εσωτερικών για την υπόθεση διαρροής και την αποστολή emails σε απόδημους Έλληνες από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η Ανεξάρτητη Αρχή είχε ανακοινώσει ότι διεξάγει έρευνα για το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα πριν από 20 ημέρες, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Με έγγραφό της στις 4 Μαρτίου η Αρχή είχε ζητήσει εντός 10 ημερών να της γνωστοποιηθούν οι αποδέκτες των αντίτυπων εκλογικών καταλόγων εξωτερικού το τελευταίο έτος και διευκρινίσεις για τα στοιχεία που περιλαμβάνονται καθώς και κάθε στοιχείο τεκμηρίωσης.

Επί 4 ώρες και πλέον το κλιμάκιο πραγματοποίησε έλεγχο στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΕΣ, που έχει υπό την ευθύνη της τις πλατφόρμες για την ψήφο των ομογενών.

Δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί έλεγχος και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς, εφόσον κριθεί αναγκαίο. Εξάλλου, εκεί ήταν το γραφείο του γραμματέα Αποδήμων, ο οποίος αποπέμφθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ