Ερευνα στα γραφεία της ΝΔ για τα emails της Ασημακοπούλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φύλλο και φτερό επί 4 ολόκληρες ώρες έκανε τα αρχεία της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών κλιμάκιο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που ερευνά τη νέα πολύκροτη υπόθεση με τα emails της ευρωβουλευτού Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Με έγγραφό της στις 4 Μαρτίου η Ανεξάρτητη Αρχή είχε ζητήσει εντός 10 ημερών να της γνωστοποιηθούν οι αποδέκτες των αντίτυπων εκλογικών καταλόγων εξωτερικού το τελευταίο έτος και διευκρινίσεις για τα στοιχεία που περιλαμβάνονται καθώς και κάθε στοιχείο τεκμηρίωσης.

Η δικαστική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη και την ίδια στιγμή διερευνάται ο ισχυρισμός ότι η διαρροή έγινε από μετακλητό υπάλληλο επί υπηρεσιακής κυβέρνησης. Κομβικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται να διαδραματίζει ο γραμματέας αποδήμων της ΝΔ, που φέρεται να πήρε τα στοιχεία από τον μετακλητό υπάλληλο και να τα έδωσε στην ευρωβουλευτή.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως, μετά την έρευνα στο υπουργείο Εσωτερικών, έρχεται έρευνα και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας για να βρεθεί από ποιον υπολογιστή και από ποιον χρήστη διέρρευσαν τα στοιχεία.

Πάντως εάν η διαρροή προήλθε από προσωπικό υπολογιστή του Νίκου Θεοδωρόπουλου, Γραμματέα Ελλήνων της Διασποράς του κόμματος, δεν είναι δυνατόν να βρεθεί το οποιοδήποτε στοιχείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ