40χρονος αστυφύλακας μετέφερε γυναίκες από Ρωσία και Ουκρανία σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής έναντι αμοιβής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που έγινε στην Ελληνική Αστυνομία τον περασμένο Οκτώβριο ήταν η αρχή του τέλους για την δράση ενός 40χρονου αστυφύλακα ο οποίος συμμετείχε σε κύκλωμα μαστροπείας μεταφέροντας Ρωσίδες και Ουκρανές γυναίκες σε ξενοδοχείο στην Μεταμόρφωση.

Αμέσως υπήρξε η κινητοποίηση των αρμόδιων τμημάτων της ΕΛΑΣ. Αρχικά ζητήθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Παράλληλα, εντοπίστηκαν ίχνη του αστυνομικού στο επίμαχο ξενοδοχείο σε διαφορετικές ημερομηνίες. Συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε πως ο 40χρονος παρέμεινε στο κατάλυμα για μία ώρα, τουλάχιστον τρεις φορές το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου.

Ακολούθησε παρακολούθηση του αστυνομικού από ειδική ομάδα. Δύο φορές, μόνο την περασμένη εβδομάδα ο 40χρονος βρέθηκε να είναι κοντά στο ξενοδοχείο είτε σε ΙΧ, είτε πεζός. Ο αστυφύλακας έπεσε στα χέρια των συναδέλφων του χθες το πρωί.

Ο αστυνομικός παραδέχθηκε την δράση του. Συγκεκριμένα, είπε πως στις 14-15 Μαρτίου είχε μεταφέρει γυναίκα στο ξενοδοχείο στη Μεταμόρφωση έναντι αμοιβής 20 και 30 ευρώ κάθε φορά. Παράλληλα, ομολόγησε ότι τον τελευταίο χρόνο έκανε την ίδια «δουλειά» με 10 ενήλικες εκδιδόμενες από Ουκρανία και Ρωσία. Ο ρόλος του στην σπείρα ήταν να μεταφέρει τις γυναίκες σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής. Όπως είπε, εκείνες τον εμπιστεύονταν επειδή μιλούσε την γλώσσα τους.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 500 ευρώ. Στο σπίτι του εντοπίστηκαν 12 φυσίγγια διαμετρήματος 5,56 mm, μία σιδερογροθιά, επτά φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες (οι δύο συντονισμένοι στις συχνότητες της ΕΛΑΣ) και το χρηματικό ποσό των 2.535 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ