Ο Μητσοτάκης ζημίωσε συνειδητά την Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν την πώληση των μαχητικών F-16 στην Τουρκία με αντάλλαγμα την άρση του τουρκικού βέτο στην είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Το μόνο εμπόδιο ήταν το πολιτικό κόστος της αμερικανικής κυβέρνησης από το ελληνοαμερικανό, εβραϊκό και αρμενικό λόμπυ και τους συμμάχους τους σε Κογκρέσο και Γερουσία.

Όποιος δεν αντιλαμβάνεται την άμεση σχέση μεταξύ της φιέστας Διακήρυξης των Αθηνών περί «Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας» που απρόσμενα έστησε ο Μητσοτάκης, την οποία χρησιμοποίησε η κυβέρνηση Μπάιντεν τρίβοντας την στην μούρη όσων διαμαρτύρονταν στην Ουάσιγκτον, και την έγκριση πώλησης των μαχητικών στην Τουρκία, τότε απλά εθελοτυφλεί.

IMG 4333

IMG 4334

Λίγες εβδομάδες μετά την Διακήρυξη φιλίας, ο Ερντογάν απειλεί να εισβάλει στην Κύπρο, και η κυβέρνηση δικαιολογεί την ρητορική του λέγοντας πως έχουν εκλογές,

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η ελληνική κυβέρνηση υπέκυψε στα συμφέροντα των ΗΠΑ, τα οποία ήταν αντικρουόμενα με τα ελληνικά, και το δηλώνω αυτό ως φιλοαμερικανός και ομογενής. Για να το θέσουμε ευγενικά, ο Έλληνας πρωθυπουργός έγινε ο χρήσιμος ηλίθιος της υπόθεσης, ζημιώνοντας την Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ