Κυκλωμα μαστροπείας με αρχηγό μια 25χρονη και θύματα ανήλικα κορίτσια από 15 έως 17 ετών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσε η αποκάλυψη ενός νέου κυκλώματος μαστροπείας με φερόμενη ως αρχηγό, την 25χρονη «Μαρία» και θύματα ανήλικα κορίτσια από 15 έως 17 ετών. Τον περασμένο Ιανουάριο είχε ανακαλυφθεί μια παρόμοια σπείρα με «πρωταγωνίστρια» μια γυναίκα με το όνομα «Λορέλα». Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο συμμορίες σχετίζονταν μεταξύ τους, με μέλη να «παίζουν» και στις δύο!

Την δράση των κυκλωμάτων μαστροπείας που εκμεταλλεύονται ανήλικες έφερε στο φως στην χθεσινή εκπομπή της «Φως στο Τούνελ» η Αγγελική Νικολούλη.

Στην εκπομπή μίλησαν συγγενείς θυμάτων που κάνουν λόγο για συγκεκριμένες ομάδες που παρασύρουν τα παιδιά τους στην πορνεία αλλά και τα ναρκωτικά. Συγκλονιστική ήταν και η μαρτυρία μιας 17χρονης η οποία είχε πέσει στα δίχτυα μιας τέτοιας συμμορίας.

«Εξέδιδαν το κορίτσι μας και την άφησαν μετά την εκπομπή σας…»

Στην εκπομπή μίλησε η γιαγιά δυο κοριτσιών που έφυγαν από δομή που φιλοξενούνταν και έπεσαν θύμα εκμετάλλευσης. Μάλιστα, όπως είπε, την μία την άφησαν μόλις έγινε γνωστή η δράση τους!

«Έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης και από εκεί ξεκίνησε το δράμα. Φεύγανε από την δομή, μιλούσαν όταν έβγαιναν με παρέες. Η μια κατέληξε να την εκμεταλλεύονται και να την εκδίδουν. Την άλλη την άφησαν όταν το Τούνελ δημοσιοποίησε την εξαφάνιση της. Εκεί μέσα υπήρχαν κι άλλα κορίτσια που ήταν έτσι γιατί τα λέγανε μεταξύ τους. Εγώ πήγα στην Εισαγγελεία να τα καταγγείλω και μου λέγανε δεν πειράζει θα ξαναγυρίσει…»

Και συνέχισε:

«Βλέπανε όσους πήγαιναν στα κάγκελα και τις έπαιρναν. Και στην δομή όμως υπήρχε φύλακας που τις άφηνε να βγαίνουν. Οι υπεύθυνοι μας είπαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι. Για αυτό κάλεσα εσάς. Πρέπει δηλαδή να το δημοσιεύσει μια εκπομπή για να γίνει κάτι;».

«Να μην το περάσει άλλος γονιός αυτά που περάσαμε εμείς. Και κάτι προς τα νέα παιδιά. Ανοίχτε τα μάτια σας κοιτάχτε την ζωή που έχετε μπροστά σας», λέει με την απόγνωση να «χρωματίζει» την φωνή της.

«Θα σας πω τι κάνουν στα παιδιά μας…»

Παράλληλα, μίλησε μία μητέρα που έζησε τον εφιάλτη της κόρης της, καταγγέλλοντας ομάδες Ρομά!

«Έδωσα μεγάλο αγώνα από τη στιγμή που κατάλαβα ότι είχαν μπλέξει το κορίτσι μου. Δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι και οι άλλοι γονείς που είδαν τα παιδιά τους να παγιδεύονται σε ναρκωτικά, πορνεία… Το μόνο που μπορώ να πω, είναι πως αλλού είναι το βουνό και δεν το αγγίζει κανείς. Το πρόβλημα ξεκινάει από αθίγγανους. Από αυτούς παίρνουν ναρκωτικά και τα δίνουν στα παιδιά. Μετά η πορνεία για τα κορίτσια όπως και οι κλοπές για τα αγόρια είναι μονόδρομος για να βρουν λεφτά. Παντού στη μέση είναι Ρομά…», λέει χαρακτηριστικά.

Η γυναίκα είπε πως η ίδια η κόρη της, της αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα!

«Τα κορίτσια αυτά που τα μπλέξανε, είναι καλά παιδιά. Όλες είχαν τα όνειρά τους. Έχω μιλήσει μαζί τους και μου είπαν ότι μετά από όλα αυτά σκέφτονται ακόμα και να δώσουν τέλος στη ζωή τους … Τους έκλεψαν τη ζωή τους όλοι αυτοί… Μιλάμε για καλά κορίτσια, θύματα της εφηβικής τους αφέλειας. Απλά όλοι αυτοί οι βρωμεροί και οι τσατσάδες που είναι μπλεγμένοι, έψαχναν όμορφα και αφελή θύματα και τα βρήκαν. Τους έταζαν λούσα, ρούχα, ακριβά κινητά, καλή ζωή. Ότι δεν μπορούσαν να τους δώσουν οι γονείς τους και τα παρέσυραν».

«Τη γνώρισα σε site με ταυτότητα ενήλικης…»

Στο «Τούνελ» μίλησε και ένας από τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών, ο οποίος υποστήριξε πως δεν έχει σχέση και η επαφή του με την ανήλικη ήταν καθαρά επαγγελματική.

«Δεν έχω καμία εμπλοκή αγαπητέ μου, εγώ απλώς ένας πελάτης είμαι, εμπλοκή σημαίνει συνέργεια. Θέλω να το εμπεδώσετε αυτό που σας λέω. Είχαμε συνευρεθεί, είχαμε επαγγελματική σχέση… όταν εκείνη παρουσιαζόταν όμως ως 19χρονη. Και συνεχίζει να παρουσιάζεται ως 19χρονη… Εάν ψάξετε λίγο στα site θα δείτε ότι η κοπέλα έχει ενεργές αγγελίες που δηλώνει ότι είναι 19 χρόνων. Δηλαδή αυτό το ότι κάποιος την εκδίδει, δεν ισχύει. Δε βάζει κάποιο άσχετο τηλέφωνο, είναι το προσωπικό της. Γιατί δεν το ψάχνει αυτό το Ανηλίκων;».

Σχετικά με την γνωριμία του με την κοπέλα, την οποία χαρακτηρίζει «μαστροπό» είπε:

«Αρχικά, ξεχνάμε το ανήλικη. Δεν μιλάμε πως μου συστήθηκε απλά, έδειξε και μία πλαστή ταυτότητα φίλης της. Για τέτοια οργάνωση μιλάμε. Από ένα site τη γνώρισα εγώ. Εάν θα θεωρούσα κάποιον μαστροπό, θα ήταν η ίδια, πρώτη απ’ όλες. Αυτή μου πρότεινε άλλες. Επειδή υπήρχε μία χρονική διάρκεια στη γνωριμία μας και είχαμε φτάσει και σ’ ένα άλλο επίπεδο συνομιλίας, το έκανε και από την καλή της την καρδιά γιατί οι άλλες ήταν άφραγκες. Εφόσον κάνατε τον κόπο να βρείτε εμένα και το τηλέφωνό μου, καλό θα είναι να ψάξετε να βρείτε και αυτή που το παίζει θύμα… Ακόμα και με το Δίκαιο των ανηλίκων, αν δεν κάνω λάθος, θα έπρεπε να έχουν συλληφθεί, εφόσον εξακολουθούν να κάνουν κάτι παράνομο. Εάν θέλετε να βρείτε τη λύση, σταματήστε να θεωρείτε ότι είναι θύματα κάποιες, δεν είναι καθόλου θύματα, θύτες είναι…», κατέληξε.

«Παγιδεύτηκα για την μεγάλη ζωή…»

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η συνομιλία της Αγγελική Νικολούλη με μια 17χρονη που μπλέχτηκε στα σκοτεινά δίχτυα μιας τέτοιας οργάνωσης.

«Είμαι δεκαεπτά χρόνων, πηγαίνω σχολείο και μένω με την οικογένειά μου.», λέει αρχικά.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τα όσα ισχυρίζεται κάποιος «πελάτης» ότι του είχε συστηθεί ως 19 χρονών, απάντησε:

«Ψέματα λένε… Τα λένε για να σώσουν τους εαυτούς τους. Δεν είχα χρησιμοποιήσει κάποιο σάιτ γνωριμιών ποτέ. Ίσως κάποια άλλη κοπέλα είχε τα στοιχεία και τη φωτογραφία μου. Η σελίδα ήταν ενεργή για ένα χρόνο, αλλά την κατέβασαν πριν από μερικές εβδομάδες. Την δουλειά αυτή την έκανα δύο χρόνια. Με είχαν παρασύρει τα κυκλώματα αλλά τώρα θα βρω μια δουλειά κανονική. Αυτή η Λέλα(από το πρώτο κύκλωμα) με έμπλεξε. Μου έλεγε «Κοίτα τους μεγάλους άνδρες που έχουν λεφτά, άσε τα πιτσιρίκια, δεν είναι για σένα». Εκείνη έπαιρνε χρήματα και από μένα και από τους πελάτες. Μου είχε γνωρίσει έναν πελάτη και πήγαινα μαζί του από τα 15 μου για περίπου ένα χρόνο. Είχα φτάσει να παίρνω 150 – 200 ανά επαφή. Με πήγαιναν στο ξενοδοχείο… στο Γκάζι. Εκεί πάνε κι άλλα ανήλικα κορίτσια… Πλέον δεν έχω όμως καμία ανάμειξη…», λέει χαρακτηριστικά.

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη πως τον περασμένο Φεβρουάριο κατά την διάρκεια μιας έρευνας για τον εντοπισμό μιας μαθήτριας, ο ρεπόρτερ και η εκπομπή δέχτηκαν απειλές για να σταματήσουν. Τις επόμενες μέρες άφησαν ελεύθερη την ανήλικη που κρατούσαν.

Τα «άπιαστα» πρόσωπα

Η «χιονοστιβάδα» αποκαλύψεων εξόργισε την Αγγελική Νικολούλη η οποία ξέσπασε τον αέρα της εκπομπής κάνοντας λόγο για πρόσωπα που δεν αγγίζονται.

«Οι μαρτυρίες μιλούν για κάποια πρόσωπα που δεν τα αγγίζει κανείς για κάποιο λόγο. Είναι συνδετικοί κύκλοι των κυκλωμάτων και παρασύρουν τις μαθήτριες, τους δίνουν και ναρκωτικά σαν να είναι καραμέλες. Γιατί δεν τους ψάχνετε αυτούς του τύπους; Για καθίστε… Το να πάει κάποιος με μία ενήλικη πάει στην ευχή, όταν πηγαίνει με ανήλικα σε ξενοδοχεία, κάποιος δεν ενημερώνει; Η αστυνομία δεν βλέπει τι γίνεται; Στο Μεταξουργείο, στου Γκύζη και σε άλλες περιοχές;».

Και πρόσθεσε: «Και αυτά τα ξενοδοχεία διαφημίζονται; Και έχουν ανήλικες μέσα; Παιδιά που έχουν εξαφανιστεί έχουν περάσει από αυτά τα ξενοδοχεία και δεν έχει ενημερώσει κανείς; Μπράβο στην αστυνομία που ‘”χτυπά” τέτοια κυκλώματα αλλά “χτυπήστε” τα εκεί που πρέπει. Θεωρούν “εγκέφαλο” μόνο την 25χρονη και την προφυλάκισαν, οι άλλοι είναι έξω. Ή συνεννοούνται οι αστυνομικές Αρχές με τις δικαστικές και έχουμε ένα αποτέλεσμα σαν κοινωνία ή είμαστε ξέφρεγο αμπέλι».

Κώστας Γιαννόπουλος: «Δεν είναι η 25χρονη ο “εγκέφαλος”»

Στο πλατό της εκπομπής βρέθηκε ο πρόεδρος της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος. Η 25χρονη «Μαρία» μεγάλωσε στην δομή όταν ήταν μικρή. Ο κ. Γιαννόπουλος είπε πως η γυναίκα δεν είναι ο «εγκέφαλος». Από πίσω κρύβεται άλλο πρόσωπο το οποίο δεν έχει συλληφθεί.

«Η κοπέλα αυτή παρασύρθηκε και δεν αποκαλύπτει όπως είπε, τα μεγάλα κεφάλια γιατί φοβάται για την ζωή της», υποστήριξε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου» εξέφρασε την οργή του για την εκμετάλλευση ανήλικων κοριτσιών και περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην επαφή τους με την αστυνομία, όταν χρειάζεται να καταγγείλουν την δράση τέτοιων κυκλωμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ