Εντονες αντιδράσεις για τον αποκλεισμό του Σωματείου Αδούλωτη Κερυνεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτικός σεισμός έχει προκληθεί στην Κύπρο από την αποκάλυψη πως το Σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια» αποκλείστηκε από τις εκδηλώσεις μνήμης για την 25η Μαρτίου, αλλά και της 1ης Απριλίου, ημέρας εθνικής επετείου της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ εναντίον των Αγγλων αποικιοκρατών.

Μάλιστα, στη μακροσκελή ανακοίνωσή τους, τα μέλη του σωματείου καταγγέλλουν πως ο αποκλεισμός τους από την εκδήλωση έγινε για πολιτικούς λόγους και έχει την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς διαφωνούν με τη διαχείριση του κυπριακού ζητήματος τόσο με την Αθήνα όσο και με τη Λευκωσία.

«Από το “πόρνη της Μεσογείου”, από το “η Κύπρος είναι πολύ μακριά”, φθάσαμε σήμερα στον πολιτικό εθνικό ξεπεσμό να αποκλείεται η χορωδία του προσφυγικού μας σωματείου, της Αδούλωτης Κερύνειας, από το καλλιτεχνικό μέρος εκδήλωσης για τις επετείους της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου, η οποία διοργανώνεται στη Λευκωσία, στις 28/3/2024, από το Ιδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄. Η χορωδία της Αδούλωτης Κερύνειας είχε προσκληθεί, είχε δηλώσει “παρών” και είχε ξεκινήσει και τη σχετική προετοιμασία. Κατόπιν επίσημης, όπως φαίνεται, παρέμβασης της ελληνικής κυβέρνησης, η πρόσκληση προς την Αδούλωτη Κερύνεια αποσύρθηκε» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σε εξίσου καταγγελτικό τόνο, μάλιστα, συνεχίζουν λέγοντας πως ο αποκλεισμός τους σχετίζεται με το γεγονός ότι διαφωνούν με την πολιτική διαχείριση που γίνεται στο Κυπριακό τόσο από την κυπριακή όσο και από την ελληνική κυβέρνηση.

«Μήπως μας απέκλεισαν διότι καταγγέλλουμε ότι η διαχείριση που γίνεται στο Κυπριακό και από τις δύο κυβερνήσεις αποτελεί εργολαβική εξυπηρέτηση των ξένων σχεδιασμών για διχοτόμηση της Κύπρου; Αυτή είναι η μόνη “αμαρτία” της Αδούλωτης Κερύνειας και αυτή γίνεται για έναν και μοναδικό λόγο: διότι η διαχείριση που γίνεται δικαιώνει την τουρκική εισβολή, την κατοχή και τα 50άχρονα παράγωγά της. Διότι η διαχείριση που γίνεται με δικοινοτικές συνομιλίες για λύση ΔΔΟ θυματοποιεί το 33% του κυπριακού πληθυσμού που έχει βάναυσα εκτοπισθεί και προσφυγοποιηθεί (αντίστοιχο ποσοστό 3,5 περίπου εκατομμυρίων αδελφών Ελλήνων από τη μητροπολιτική Ελλάδα). Διότι η διαχείριση που γίνεται τουρκοποιεί πλήρως το κατεχόμενο μέρος της Κύπρου ως προγεφύρωμα για κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου και την πλήρη τουρκοποίηση/ισλαμοποίησή της, με τελικό αποτέλεσμα τον αφελληνισμό της, διακόπτοντας την τρισχιλιετή ελληνικότητα της κυπριακής γης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ