Ρήγμα ΗΠΑ – Ουκρανίας έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα ήταν έργο της Ουκρανίας και οι «φοβισμένες» Ηνωμένες Πολιτείες το γνώριζαν, δήλωσε πρώην υπάλληλος της CIA

Μόλις πριν από μια μέρα, το OSINTdefender  ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον «απογοητεύεται όλο και περισσότερο από τις μη εξουσιοδοτημένες, κραυγαλέες ενέργειες» της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας. Αυτό μάλλον επιβεβαιώνεται από την αποκάλυψη αμερικανικών ΜΜΕ, ότι ο Λευκός Οίκος απαίτησε από τον Ζελένσκι να σταματήσει άμεσα τις επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια, καθώς αυτές οι επιθέσεις εκτίναξαν τις τιμές του πετρελαίου.

«Αυτό σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες γνώριζαν ότι η Ουκρανία είχε ετοιμάσει κάτι, είχαν μια ιδέα για το τι θα έκανε. Και υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα ότι η Ουκρανία όχι μόνο το έκανε, αλλά το έκανε με όπλα και υποστήριξη που προήλθαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο πρώην αναλυτής της CIA Λάρι Τζόνσον σε συνέντευξή του στο Judging Freedom.

Αυτή η εκδοχή υποστηρίζεται επίσης από τα βιαστικά λόγια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι το Κίεβο δεν συμμετείχε σε καμία περίπτωση στην τρομοκρατική επίθεση – μια τέτοια δήλωση έγινε ακόμη και πριν η ίδια η Μόσχα αποκτήσει ακριβείς πληροφορίες για το τι συνέβη.

«Ξέρουν ότι η Ουκρανία το έκανε», είπε ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ΗΠΑ έσπευσαν να δηλώσουν ότι δεν εμπλέκονται στην επίθεση και γιατί την προηγούμενη μέρα εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις «ακραίες» ενέργειες της Ουκρανίας: «Αυτό ήταν που φοβόταν τόσο πολύ ο Λευκός Οίκος», σύμφωνα με τον Τζόνσον.

Σε κάθε περίπτωση, είναι η πρώτη φορά που διαφαίνεται σαφές ρήγμα μεταξύ των ΗΠΑ και της Ουκρανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ