Θέμα χρόνου να τιμωρηθούν οι ένοχοι, πιστεύει ο Παύλος Ασλανίδης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πεπεισμένος ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και θα τιμωρηθούν οι ένοχοι για το έγκλημα στα Τέμπη είναι ο Παύλος Ασλανίδης που έχασε τον γιο του.

«Έχω το αίσθημα της ικανοποίησης, μετά από έναν χρόνο ξεκινούν τα πράγματα και παίρνουν τον δρόμο που έπρεπε να πάρουν έναν χρόνο πριν. Μπήκαν σε μια σειρά επιτέλους. Εγώ και η Μαρία είμαστε σίγουροι από αυτά που ζήσαμε ότι είναι θέμα χρόνου να βγουν όλα στην επιφάνεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι».

Σχετικά με την διαδικασία στο Ευρωκοινοβούλιο ανέφερε:

«Είχαμε κάνει μια αίτηση στις 14 Φεβρουαρίου που είχαμε πάει για να μπει το θέμα των Τεμπών στην Επιτροπή που είναι για τη Δικαιοσύνη και για τις Μεταφορές. Πέρασε κατεπείγον και στις 18 του μηνός έγινε η εκδίκαση του αιτήματός μας. Αυτό που έγινε να είναι και οι 7 πλευρές του Ευρωκοινοβουλίου υπέρ μας, όλοι υπερψήφισαν, συν τον εκπρόσωπο της Κομισιόν και όλη την ελληνική αντιπολίτευση, καταλαβαίνετε ότι όλη η Ευρώπη, όλη η ελληνική αντιπολίτευση είναι απέναντι στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Είναι μόνοι τους πλέον, το έχουν καταλάβει, είναι σε πανικό και θέμα χρόνου να λυθεί αυτό το αίτημα των Τεμπών».

Και συνεχίζει: «Η κυβέρνηση ήταν σε μια γραμμή ευθεία, δηλαδή δεν ήθελε την προανακριτή. Έγινε η Εξεταστική η οποία ήταν μια παρωδία. Το κέρδος ήταν ότι πήγε η Μαρία Καρυστιανού εκεί πέρα που δεν το περίμενε κανείς και τους διέλυσε κανονικά και αυτό που πιστεύω ότι έκανε τον κόσμο να τρελαθεί και να καταλάβει τι γίνεται, ήταν η αλαζονική στάση του Καραμανλή μέσα στην Εξεταστική, που κουνούσε το δάχτυλο».

Αναφερόμενος στην πρόταση που έκανε ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, να ζητήσει προανακριτική για τον ίδιο, ο κ. Ασλανίδης ανέφερε: «Το βλέπω σαν αντρίκια στάση, μπράβο του, αλλά θα κριθεί και αυτός από τη Δικαιοσύνη».

«Αλλοιώθηκαν στοιχεία»

Την ελπίδα τους ότι θα βρεθούν νέα και κυρίως αναλλοίωτα στοιχεία στο σημείο που μεταφέρθηκαν 300 κυβικά χώματος κατά τη διάρκεια της έρευνας που θα ξεκινήσουν οι τεχνικοί σύμβουλοι που έχουν ορίσει εκφράζουν οι οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη.

Σύμφωνα με όσα είπε στο thessotoday.gr, ο νομικός σύμβουλος και πατέρας τραυματία, Γιώργος Ηλιόπουλος, εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία τα οποία θα βοηθήσουν περαιτέρω την έρευνα και θα διασαφηνίσουν την αιτία της έκρηξης που προκλήθηκε μετά την σύγκρουση των τρένων.

«Ήδη έχει δοθεί εντολή από τον ανακριτή στην Τροχαία να φροντίσει για τη φύλαξη του χώρου, όπου και εκεί θα διεξαχθούν έρευνες για τον εντοπισμό όποιων στοιχείων είμαστε σε θέση μετά από τόσο μεγάλο διάστημα να εντοπίσουμε», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο για τη μεταφορά στη δικογραφία. Είναι μια ιδιωτική έκταση στην οποία πράγματι οδηγήθηκε τμήμα των συντριμμιών και φυσικό έδαφος από το πεδίο της σύγκρουσης, όπου βέβαια εντελώς αναρμόδια και οδηγήθηκαν και φιλοξενούνται», πρόσθεσε ο ίδιος.

Χθες το μεσημέρι της Παρασκευής συγγενείς και δικηγόρος κατέθεσαν στον αρμόδιο εφέτη ανακριτή τη συμπληρωματική έκθεση, στην οποία όπως υποστηρίζουν, επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις για την ύπαρξη ξυλολίου, καθαρότητας 95%. «Επιβεβαιώνεται η αρχική μας εκτίμηση του τεχνικού μας συμβούλου, κ. Κοκοτσάκη ότι η έκρηξη οφείλεται στη χημική ουσία του ξυλολίου, του βενζολίου και των υπολοίπων που είχαν εντοπιστεί από το Χημείο του Κράτους», δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Και συνεχίζει: «Με πολύ πιο ξεκάθαρο τρόπο εμφανίζεται όλο το φαινόμενο της πυρόσφαιρας και της φωτιάς που οφειλόταν ακριβώς σε αυτή. Έχει γίνει χρήση φασματοσκοπίου έχει γίνει αναλυτική ανά καρέ ανάλυση των βίντεο. Αυτό που μπορούμε να συμπεράνουμε με ασφάλεια είναι ότι πράγματι επιχειρήθηκε από την πρώτη στιγμή να αλλοιωθούν στοιχεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ