Χειμαρα: Για ποιο λογο συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος που τοποθέτησε ο Εντι Ραμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ασκών καθήκοντα δημάρχου Χειμάρρας, Γκέργκι Γκόρο, συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου κατόπιν εντολής της Ειδικής Εισαγγελίας. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αλβανίας, σε 4 ακόμη άτομα έχουν περάσει χειροπέδες οι αστυνομικοί. Η σύλληψη έγινε έπειτα από καταγγελία του Φρέντι Μπελέρη.

O Γκόρο παρέμεινε στην δημαρχία παρόλο που έχασε τις εκλογές της 14ης Μαΐου από τον Μπελέρη, ο οποίος κρατείται στη φυλακή για εξαγορά ψήφων.

Όπως αναφέρει το himara.gr, ο Γκόρο και ένα ακόμη άτομο, το οποίο ταυτοποιήθηκε ως Mihallaq Bonjaku, συνελήφθησαν ενώ άλλα 3 τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Οι συλλήψεις σχετίζονται με την στρατηγική επενδυτική ιδιότητα του Artan Gaçi, συζύγου της πρώην υπουργού Εξωτερικών και πρώην υπουργού Άμυνας της Αλβανίας, Olta Xhaçka, σε κτήμα του Mihallaq Bonjaku.

Ο Mihallaq Bonjaku ισχυρίστηκε ότι είχε κλαπεί η περιουσία του ή μέρος της, για την οποία ο Artan Gaçi είχε κηρυχθεί στρατηγικός επενδυτής και είχε ξεκινήσει την κατασκευή πολυτελούς θερέτρου. Όπως δηλώνει, η περιουσία του ήταν περιφραγμένη και δεν του επέτρεπαν να μπει μέσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ