Παγκοσμια ημερα ποίησης στην αίθουσα τέχνης Gallary Ωδείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ “GALLARY ΩΔΕΙΟ” ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ

Μια ιδιαίτερη Πνευματική-Πολιτιστική και Καλλιτεχνική βραδιά που συνδύαζε «Ποίηση και Εικαστικά» έζησαν την Πέμπτη 21 Μαρτίου το ασφυκτικό πλήθος των συμπολιτών μας, που τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίηση που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Πολιτισμού-Ολυμπισμού Κωστής Παλαμάς, ο Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας Κωστής Παλαμάς και ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών .

Η εκδήλωση συνδύασε ειδικές οπτικοακουστικές ομιλίες από τους Προέδρους των Συλλόγων, τον καθηγητή Μαλλιά Θεόδωρο με θέμα: «Ποίηση και Τέχνη» και την Έφη Αναλυτή με θέμα: «Η γυναίκα ως πηγή έμπνευσης των Ελλήνων Ποιητών»

Ιδιαίτερα συγκίνησαν οι απαγγελίες ποιημάτων από συμπολίτες μας, ανθρώπους της Τέχνης και του Πνεύματος(Ζωγράφοι, Ποιητές, Συγγραφείς, Καθηγητές, Δημοσιογράφοι).

Τιμήθηκαν επίσης με ειδική πλακέτα και το βιβλίο-λεύκωμα του Συλλόγου με τίτλο «Οι Καλλιτέχνες δημιουργούν Πολιτισμό» οι γνωστές Πατρινές Ποιήτριες Παναγιώτα Π. Λάμπρη και η Βαρβάρα Χριστιά. για την προσφορά τους στον Πολιτισμό και τα Γράμματα.

Εντυπωσίασε η παρουσία της Μουσικής ομάδας που πλημύρισαν με ιδιαίτερη αισθητική νότα την Καλλιτεχνική ατμόσφαιρα, της αγαπητής καθηγήτριας Μουσικής, Αμαλίας Αντωνοπούλου με τους εκπληκτικούς συνεργάτες της, Θεοδώρα Καρπέτα και Μιρέλλα Κλαμπάνη στο τραγούδι και Μάριο Παναγόπουλο στο Κλαρινέτο οι οποίοι εκτέλεσαν μελοποιημένα ποιήματα μεγάλων Ελλήνων Ποιητών και τους απονεμήθηκε δίπλωμα τιμής ένεκεν για την προσφορά τους στον Πολιτισμό και τις Τέχνες.

Καλλιτεχνικό κόσμημα της βραδιάς ήταν ή Έκθεση Εικαστικών του Συλλόγου Καλών Τεχνών Κωστής Παλαμάς, των οποίων οι δημιουργίες, ως ένα ποίημα συγκίνησαν τους φιλότεχνους και εκφράστηκα τα θετικότερα σχόλια. Στους Καλλιτέχνες απονεμήθηκε ειδικό τιμητικό δίπλωμα για την προσφορά τους στον Πολιτισμό και τις Τέχνες από τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Καράβολα τον οποίο και ευχαριστούμε για την αδιάλειπτη παρουσία του στις εκδηλώσεις των συμπολιτών του.

Συμμετείχαν: Αρβανίτης Αλέξανδρος, Βασιλόπουλος Άκις Γιάχου Γεωργία, Κανελάκης Γιώργος,Κλώνης Θεοφάνης, Κολοκυθάς Βασίλης, Μαλλιάς Θεόδωρος, Μαυροθαλασσίτη Νίκη, Μίχος Νικόλαος, Μπουζούκα Παναγιώτα, Παρδαλάκςη Κώστας, Σταθόπουλος Πέτρος, Τζελάτης Φίλιππας, Χρύσανθος, Γεωργίου Λουκάς,
Μικές Βασίλης

Την εκδήλωση συντόνισε ο τηλεοπτικός παραγωγός, γνωστός για την προβολή προσωπικοτήτων του ευρύτερου Κοινωνικού, Επιστημονικού και Καλλιτεχνικού χώρου Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.

Οι Πρόεδροι,
Γιάχου Γεωργία, Κέντρου Πολιτισμού-Ολυμπισμού «Κωστής Παλαμάς»
Καθηγητής, Δρ,Μαλλιάς Θεόδωρος, Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ