Η κουρδική γλώσσα προστέθηκε στις εξετάσεις οδήγησης στη Γερμανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσοι δεν έχουν ακόμη άδεια οδήγησης στη Γερμανία, θα μπορούν πλέον να αποκτήσουν δίνοντας εξετάσεις στα Κουρδικά. Μετά την κάρτα διαμονής, η άδεια οδήγησης είναι ένα από τα πιο απαραίτητα έγγραφα για έναν μετανάστη στην Ευρώπη.

Οι Κούρδοι μετανάστες που ζουν στη Γερμανία δεν θα απαιτείται να μιλούν γερμανικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα στις εξετάσεις για άδεια οδήγησης από φέτος.

Η πλειοψηφία όσων ζουν στην Ευρώπη και αποκτούν δικαιώματα διαμονής σκέφτονται επίσης να πάρουν άδεια οδήγησης. Στην πραγματικότητα, η άδεια οδήγησης είναι εξίσου σημαντικό έγγραφο με το δικαίωμα διαμονής και την εύρεση εργασίας.

Τα κουρδικά και τα ουκρανικά προστέθηκαν στις 12 γλώσσες

Μέχρι τώρα, η Γερμανία επέτρεπε οι εξετάσεις για άδεια οδήγησης να διεξάγονται σε 12 γλώσσες εκτός της γερμανικής.

Μέχρι τώρα, τα κουρδικά δεν ήταν μεταξύ αυτών των γλωσσών και οι Κούρδοι μετανάστες στη χώρα έπρεπε να δώσουν εξετάσεις στα γερμανικά, τα αγγλικά ή τα αραβικά ή τα τουρκικά. Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προσθέσει τα κουρδικά και τα ουκρανικά στις άλλες 12 γλώσσες φέτος.

Περίπου 22 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν άδεια οδήγησης στη Γερμανία. Πέρυσι (2023) δόθηκε άδεια οδήγησης σε 982 χιλιάδες άτομα. Υπάρχουν περισσότερες από 10 χιλιάδες σχολές οδήγησης σε όλη τη Γερμανία.

Η κουρδική κοινότητα έχει κάνει προσπάθειες για πολλά χρόνια

Τα τελευταία χρόνια, οι Κούρδοι στη Γερμανία έχουν εργαστεί σκληρά για να δώσουν εξετάσεις στη μητρική τους γλώσσα και να πάρουν άδεια οδήγησης.

Τελικά, με την υποστήριξη του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP), που βρίσκεται στη σημερινή κυβέρνηση, αποφασίστηκε να προστεθούν τα κουρδικά στις εξετάσεις για άδεια οδήγησης.

Η Γερμανική Κουρδική Κοινότητα (Kurdische Gemeinde Deutschland) κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να λάβει την απόφαση. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μερίδιο ανήκει στον Tobias Huch, έναν ερευνητή συγγραφέα και δημοσιογράφο που πήρε την πρωτοβουλία για αυτό το θέμα.

Rûdaw

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ