Πυροβολισμοι στις Βρυξέλλες – Δύο νεκροί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Βέλγιο εξαιτίας δύο διαφορετικών περιστατικών με πυροβολισμούς που έλαβαν χώρα στις Βρυξέλλες και φέρεται να συνδέονται με τη διακίνηση ναρκωτικών.

Όπως μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, δύο άνθρωποι έπεσαν νεκροί από σφαίρες σε διάστημα λίγων ωρών.

Ο πρώτος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια πυροβολισμών στο Λάκεν, στα βόρεια προάστια της βελγικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας των Βρυξελλών.

Το δεύτερο περιστατικό έλαβε χώρα λίγες ώρες αργότερα σε μία συνοικία κοντά στο κέντρο της πόλης όπου ένας άνθρωπος εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένος, διακομίστηκε στο νοσοκομείο και λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τις αρχές Φεβρουαρίου έχουν σημειωθεί έξι περιστατικά πυροβολισμών στις Βρυξέλλες που φαίνεται να συνδέονται με το εμπόριο ναρκωτικών.

Να σημειωθεί ότι κατόπιν πιέσεων από τα ΜΜΕ οι τοπικές αρχές παρουσίασαν στα τέλη Φεβρουαρίου τη στρατηγική τους για να αντιμετωπίσουν αυτό το κύμα βίας, το οποίο χαρακτήρισε «απαράδεκτο» η επικεφαλής του τομέα ασφαλείας της περιοχής των Βρυξελλών Σοφί Λαβό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ