Κινεζικό πετρελαιοφόρο χτύπησαν οι Χούθι ανοικτά των ακτών της Υεμένης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε, τα ξημερώματα της Κυριακής, ότι οι Χούτι επιτέθηκαν σε κινεζικό πετρελαιοφόρο το Σάββατο με βαλλιστικούς πυραύλους,

ένας από τους οποίους χτύπησε το πλοίο στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης,

όπου αυξάνονται οι επιθέσεις των ανταρτών που υποστηρίζονται από το Ιράν εναντίον εμπορικών πλοίων.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (Centcom) ανέφερε σε δήλωση στην πλατφόρμα X ότι το πλοίο Huang Pu, το οποίο φέρει τη σημαία του Παναμά και ανήκει και λειτουργεί από την Κίνα, εξέδωσε κλήση κινδύνου αλλά δεν ζήτησε βοήθεια.

Η ανακοίνωση προσθέτει: «Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα και το πλοίο συνέχισε την πορεία του».

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες, οι οποίοι ελέγχουν μεγάλο μέρος της ακτής της Ερυθράς Θάλασσας, εξαπέλυσαν δεκάδες επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων τους τελευταίους τέσσερις μήνες, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, όπου διεξάγει το Ισραήλ πόλεμο κατά του κινήματος της Χαμάς.

2 91

Η Centcom και η British Maritime Trade Operations (UKMTO) δήλωσαν ότι ξέσπασε φωτιά στο πλοίο, αλλά σβήστηκε μέσα σε 30 λεπτά.

Αργότερα, ο ιστότοπος παρακολούθησης της θαλάσσιας κυκλοφορίας «Marine Traffic» ανέφερε ότι το πλοίο έφυγε από την Ερυθρά Θάλασσα προς τον Κόλπο του Άντεν, κατευθυνόμενο, σύμφωνα με την εταιρεία θαλάσσιας ασφάλειας «Ambrey», προς τον επόμενο προορισμό του, το λιμάνι του New Mangalore στην Ινδία.

Η επίθεση σημειώθηκε 23 ναυτικά μίλια δυτικά της πόλης Μόκα, σύμφωνα με τη Βρετανική Αρχή Επιχειρήσεων Ναυτιλιακού Εμπορίου , ενώ κανένα μέρος δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη γι’ αυτήν.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ