Σερβία: Απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την χθεσινοβραδινή τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, ο υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς την αξιολόγησε ως αποτυχία των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας, δημοσιεύουν τα σερβικά media.

Μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, σημείωσε ότι η κατάσταση ασφαλείας στη Σερβία είναι σταθερή και ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και οι υπηρεσίες ασφαλείας λαμβάνουν όλα τα προληπτικά μέτρα, γι’ αυτό και δεν θα επιτραπούν ορισμένες δημόσιες συγκεντρώσεις.

«Είχαμε μια συνάντηση σήμερα το πρωί μετά από πρόσκληση του Προέδρου Βούτσιτς. Υπήρχαν πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη και το πιο σημαντικό μήνυμα ήταν ότι παρά τις προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζουμε, ειδικά μετά την επίθεση στη Μόσχα, η εκτίμηση είναι ότι η κατάσταση ασφαλείας στη Σερβία είναι σταθερή. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε κατάσταση. Πρέπει να λαμβάνονται προφυλάξεις. Η ασφάλεια της Σερβίας είναι η πιο σημαντική προτεραιότητα, είπε ο Ντάτσιτς.

Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι η Σερβία απειλείται με τρομοκρατική ενέργεια, ο Ντάτσιτς είπε ότι θα εφαρμοστούν προληπτικά μέτρα.

«Ορισμένες δημόσιες συγκεντρώσεις δεν θα επιτρέπονται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ασφαλείας. Η ασφάλεια είναι προτεραιότητα. Ανεξάρτητα από την έλλειψη συνειδητοποίησής μας, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Μερικές φορές το να μην ξέρεις δεν σημαίνει ότι κάτι δεν θα συμβεί, είπε.

Ο Ντάτσιτς ανέφερε ότι η χθεσινοβραδινή τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα ήταν σίγουρα αποτυχία των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.

«Νομίζω ότι αυτή είναι η πρώτη ένδειξη για το πόσο άσχημα είναι όταν διακόπτονται οι επαφές ασφαλείας μεταξύ των υπηρεσιών. Σίγουρα ήταν παράλειψη και πολλοί άνθρωποι στη Ρωσία θα τιμωρηθούν για αυτό που συνέβη, είπε ο Ντάτσιτς λίγο αργότερα στο TV Pink.

Όταν ρωτήθηκε εάν η τρομοκρατική επίθεση έχει σχέση με τις πρόσφατες εκλογές στη Ρωσία όπου κέρδισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ντάτσιτς είπε ότι αυτό δεν έχει ειπωθεί.

«Όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν τους πολίτες τους να μην πάνε στη Μόσχα στις 7 Μαρτίου, δηλώνει ότι είχαν κάποιες πληροφορίες. Αυτό βέβαια είχε να κάνει με τις εκλογές. Πάνω από όλα, στοχεύει να δείξει πόσο ευάλωτη είναι η Ρωσία ως χώρα, όταν μπορείς να διαπράξεις μια τέτοια τρομοκρατική ενέργεια στο κέντρο αυτής της χώρας, είπε ο Ντάτσιτς.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ