Κυριακή της Ορθοδοξίας χωρίς εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του τόπου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χωρίς εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του τόπου τελέστηκε σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας (24/3), η Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, αντί του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, σπάζοντας έτσι μια παράδοση δεκαετιών.

Κατόπιν Συνοδικής Απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάστηκε χωρίς την παρουσία πολιτικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένης και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, καθώς η λειτουργία στη Μονή Πετράκη δεν υπόκειται σε πρωτόκολλο. Μία κίνηση πάντως σημειολογική που εκλήφθη ως ένα ξεκάθαρο μήνυμα κι όχι απλώς συμβολική, από πλευράς εκκλησίας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός, ενώ το «Πιστεύω» διάβασε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη ο «Συνοδικός Τόμος της Ορθοδοξίας» σε ανάμνηση του γεγονότος της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων με περιφορά των εικόνων στον προαύλιο χώρο.

Χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Νικοπόλεως-Πρεβέζης Χρυσόστομος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος και Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων.

imgonline com ua resize OtY3Yqg5AjN5N6

imgonline com ua resize 0IHD7MZkJpZ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ