Η Σερβία δεν ξεχνά τον βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ, πριν από 25 χρόνια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κεντρική εκδήλωση για την 25η επέτειο από την έναρξη της επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά της ΟΔΓ πραγματοποιήθηκε στο Prokuplje, στην πλατεία Toplicke Junaka.

Ο Πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε στην ομιλία του στο πλήθος ότι ήθελαν να καταστρέψουν τη Σερβία με τους βομβαρδισμούς, αλλά ότι μετά από 25 χρόνια ακόμα δεν υποχωρούμε και δεν συμφωνούμε με τον διαμελισμό της Σερβίας.

Επισήμανε ότι αυτό το έθνος και η Σερβία είναι πιο δυνατοί από όσο νομίζουν.

«Θα σας αντισταθούμε όσο αναπνέουμε, γιατί δεν μπορείτε να αφαιρέσετε την ελευθερία μας, δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ πρόθυμα να μας πάρετε το Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια», είπε ο Βούτσιτς.

Ο Πατριάρχης Πορφύριος είπε ότι αθώο αίμα χύθηκε σε όλη τη χώρα μας και γι’ αυτό πρέπει να θυμόμαστε το παρελθόν, αλλά να ζούμε το παρόν και να προχωρήσουμε αποφασιστικά στο μέλλον.

 Η Αντζέλκα Τόσοβιτς, γεννημένη κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην οποία έχασε την αδελφή και τον πατέρα της, απευθυνόμενη στο πλήθος είπε ότι δεν μισεί κανέναν, πιστεύει ότι η καλοσύνη γεννά την αγάπη και ότι ο Θεός είναι ο μόνος και πιο έγκυρος κριτής.

Η κεντρική εκδήλωση για την 25η επέτειο από την έναρξη της ΝΑΤΟϊκής επίθεσης ολοκληρώθηκε με την παράσταση της σύνθεσης «Ανόρθωση της Σερβίας».

Σερβική Ραδιοτηλεόραση

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ