Αυστρία: Τα παιδιά ενός ζευγαριού τρομοκρατών της Βιέννης μεταφέρθηκαν στην Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη Δευτέρα, τρία ανήλικα παιδιά ενός ζευγαριού που ανήκε σε δίκτυο της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος Επαρχία του Χορασάν» [„Islamischer Staat Provinz Khorasan“] -(ISPK) μεταφέρθηκαν στην Τουρκία, την επιμέλεια των οποίων ανέλαβαν ο παππούς και η γιαγιά, γράφει σήμερα αυστριακό δημοσίευμα.

Το ζευγάρι, που ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης και είχε εμπλακεί σε σχέδια επίθεσης στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και στον Καθεδρικό Ναό της Κολωνίας,  συνελήφθησαν τα Χριστούγεννα στη Βιέννη.

Τη μεταφορά των παιδιών ανακοίνωσε ο συνήγορος υπεράσπισης των γονέων, ο οποίος επέκρινε τις αρχές για την ενέργεια αυτή.

Η υπηρεσία πρόνοιας παιδιών και νέων της Βιέννης (MA 11) απέκτησε τα παιδιά ηλικίας τριών, πέντε και επτά ετών μετά τη φυλάκιση των γονιών – ενός 28χρονου Τατζίκου και μια 27χρονη γυναίκας από την Τουρκία, που ζούσαν στη Βιέννη από το 2022 – αρχικά στεγαζόταν σε κέντρο κρίσης.

2 102

Στη συνέχεια αποφασίστηκε η προσωρινή επιμέλεια από τη γιαγιά των ανήλικων παιδιών που ζει στην Τουρκία. Για τη μεταφορά εκτός χώρας δόθηκε και η συναίνεση των γονέων και συγκεκριμένα της μητέρας του παιδιού, αλλά ο δικηγόρος τους την ανακάλεσε την περασμένη Παρασκευή, ισχυριζόμενος ότι δέχθηκε πίεση.

Η εισαγγελία της Βιέννης ερευνά τους γονείς των τριών παιδιών, ως μέρος ενός ύποπτου πυρήνα τρομοκρατίας, στην οποία ένας 30χρονος Τατζίκος, ο οποίος έζησε πρόσφατα στη Γερμανία, φέρεται να ήταν υπεύθυνος για τρομοκρατική οργάνωση που διοργάνωνε τρομοκρατικά εγκλήματα.

Ωστόσο, το ζευγάρι αρνείται τις κατηγορίες, ενώ οι έρευνες των αυστριακών αρχών συνεχίζονται, σύμφωνα με την αυστριακή krone.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ