Συζήτηση στην αλβανική τηλεόραση για τη σύλληψη του εκτελούντα χρέη δημάρχου Χειμάρρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με χειροπέδες κατέληξε το περασμένο Σάββατο, με εντολή της Ειδικής Δομής κατά της Διαφθοράς- SPAK, ο εκτελών χρέη δήμαρχου του Δήμου Χειμάρρας, Γιόργκο Γκόρο.

Ο δημοσιογράφος Σταύρη Μάρκο, από την Αθήνα σε ζωντανή σύνδεση με τη «Real Story», είπε ότι η σύλληψη του Γκόρο ήταν αναμενόμενη. Χαρακτήρισε, μάλιστα,  ως τραγωδία την κατηγορία του SPAK καθώς «η Χειμάρρα βρίσκεται σε μια χαοτική κατάσταση πριν την τουριστική περίοδο».

Είπε ότι έγινε δράση εντός του Δήμου Χειμάρρας, όπου κατασχέθηκαν αρκετοί υπολογιστές.

«Ξήλωσαν και τους υπολογιστές στον δήμο Χειμάρρας. Κυκλοφορούν πολλά νέα», είπε.

Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ακόμη ότι υπάρχει διπλό νομικό μέτρο στην Αλβανία.

«Υπάρχουν διπλά μέτρα και σταθμά στο κράτος δικαίου στην Αλβανία. Ο SPAK είχε όλες τις ευκαιρίες να δράσει, μάλιστα, το γεγονός ότι η SPAK έχει καλέσει τον Γιόργκο Γκόρο τόσες φορές, 5-6 φορές, σημαίνει ότι ήταν αναποφάσιστη και δεν ήθελε να δράσει εκείνη τη στιγμή, και ίσως έχει κάτι να κάνει με μια εντολή, την οποία έχω από τις δικές μου φωνές, και υπήρχε αμερικανική πίεση να πάνε τα προβλήματα της Χειμάρρας μέχρι τέλους, και ένας από τους λόγους για τους οποίους ο SPAK έκανε αυτή τη σύλληψη, είναι και μια πρόταση που έρχεται από τις ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

1 257

Ερωτηθείς γιατί η Ελλάδα σιωπά για την υπόθεση του Γκόρο, ενώ για τον Μπελέρη χαρακτήρισε την υπόθεση πολιτική επίθεση, ο Μάρκο είπε: «Η ελληνική παρέμβαση ήταν νόμιμη παρέμβαση. Από την άποψη της νομικής αντιστοιχίας που βασίζεται στους νόμους της Αλβανίας. Ανησυχούμε για το πώς θα εξαρθρωθεί η μαζική ληστεία. Υπάρχουν χιλιάδες φελλοί, σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ. Δεν μας απασχολεί η διαδικασία του τι θα γίνει με τον Γκορό», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο αναλυτής Μέντορ Ναζάρκο είπε ότι η Ελλάδα θεωρεί την υπόθεση Μπελέρη ως θέμα λειτουργίας έννομου κράτους.

«Αναφερόμενη στην επίσημη ελληνική θέση, η Ελλάδα, που βρίσκεται υπό την πίεση των χωρών της ΕΕ θεωρεί την υπόθεση Μπελέρη ως ζήτημα λειτουργίας του κράτους δικαίου. Το πιθανότερο είναι ότι αυτή η κυβέρνηση θα είναι πολύ πιο γρήγορη στην αφαίρεση της εντολής της. Δεν πρόκειται για εθνοτικές διακρίσεις, αλλά για τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Αυτή η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προβλήματα με την Αλβανία. Η ελληνική δεξιά έχει καταλάβει το θέμα Μπελέρη και το έχει αντιμετωπίσει. Και αυτό το έχει επισημάνει ο ελληνικός Τύπος», είπε μεταξύ άλλων ο Ναζάρκο.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ