Αφρικανική σκόνη πνιγεί την χώρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θερμοκρασίες που θυμίζουν καλοκαίρι στην Κρήτη και αλλού χειμώνακαθώς και η αποπνικτική αφρικανική σκόνη πάνω από πολλές περιοχές της χώρας συνθέτουν το καιρικό σύστημα τις τελευταίες ώρες. Η μία πλευρά της Ελλάδας έχει ζέστη, η άλλη παραμένει στο κρύο ενώ πλανάται και μια ανοιξιάτικη αύρα. 

Ο χάρτης με την συγκέντρωση σκόνης την Τετάρτη

skoni

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης εφιστά την προσοχή στους πολίτες καθώς βάσει των μετρήσεων που διενεργούνται στο δίκτυο «ΣΧΕΔΙΑ» της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πολυτεχνείο Κρήτης, παρατηρούνται αυξημένες τιμές των συγκεντρώσεων ΑΣ10, ως αποτέλεσμα μεταφερόμενης σκόνης προς την περιοχή της Αν. Μεσογείου.

Οι συγκεντρώσεις αναμένεται να είναι αυξημένες σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου και αύριο Πέμπτη 28 Μαρτίου σε όλη την Κρήτη και ειδικότερα στην δυτική Κρήτη (άνω των 50 µg/m³), βάσει της πρόγνωσης της ποιότητας του αέρα.

«Η Υπηρεσία θα επανέλθει με νεότερες οδηγίες σύμφωνα και με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας Αρ. Πρωτ:Δ1(δ)/ΓΠοικ. 10655 «Συστάσεις για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από επεισόδια αιθαλομίχλης» μόλις οριστικοποιηθούν οι προβλέψεις σε σχέση με τις υπερβάσεις των τιμών των αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10)» επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ο χάρτης με την συγκέντρωση σκόνης την Πέμπτη

skoni2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ