Λίβανος: Έχουμε στείλει 22 καταγγελίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας κατά του Ισραήλ από τον περασμένο Οκτώβριο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα Τετάρτη, το υπουργείο Εξωτερικών του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι απέστειλε 22 καταγγελίες κατά του Ισραήλ, που απευθύνονται στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του ότι είχε στείλει καταγγελίες μέσω της Μόνιμης Αποστολής του Λιβάνου στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο τον περασμένο Οκτώβριο.

Διευκρίνισε ότι ο Λίβανος τεκμηρίωσε, μέσω αυτών των καταγγελιών, τις παραβιάσεις του Ισραήλ του ψηφίσματος 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και προέτρεψε τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας συλλογικά να καταδικάσουν αυτές τις επιθέσεις.

Ζήτησε να περιοριστούν οι παραβιάσεις της κυριαρχίας του Λιβάνου από το Ισραήλ και να αποτραπεί το ξέσπασμα ενός περιφερειακού πολέμου μεγάλης κλίμακας.

Ορισμένες από αυτές τις καταγγελίες περιελάμβαναν επίσης τις λεπτομερείς απαντήσεις του Λιβάνου σε ισραηλινούς ισχυρισμούς που κατηγορούσαν τον Λίβανο για παραβίαση της απόφασης 1701.

Ο Λίβανος παρουσίασε επίσης, στις επιστολές του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, έναν οδικό χάρτη και ένα όραμα για την επίτευξη βιώσιμης σταθερότητας στο νότιο Λίβανο, μέσω της συνολικής και ολοκληρωμένη εφαρμογή της απόφασης 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας, καταλήγει το αραβικό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ