Βιντεοσκοπημένο διάγγελμα του Καρολου για το Αγγλικανικό Πάσχα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με βιντεοσκοπημένο διάγγελμα θα απευθυνθεί στον βρετανικό λαό σήμερα, Πέμπτη 28/3, ο Βασιλιάς Κάρολος, για το Αγγλικανικό Πάσχα.

Θα είναι το πρώτο μήνυμα του 75χρονου Βρετανού μονάρχη, μετά από την ανακοίνωση περί διάγνωσης καρκίνου της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον. Το διάγγελμα αναμένεται να μεταδοθεί κατά την ώρα της λειτουργίας εντός του καθεδρικού ναού του Ουόρσεστερ (160 χλμ βορειοδυτικά του Λονδίνου), όπου θα δώσει το παρών και η Βασίλισσα Καμίλα. Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, δεν είναι ακριβές το περιεχόμενο της ομιλίας του Καρόλου, ωστόσο, εικάζεται πως ο ίδιος θα διαβεβαιώσει πως η μοναρχία εξακολουθεί να παραμένει ισχυρή, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Παλάτι το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται ο Κάρολος να αναφερθεί και στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν τόσο ο ίδιος όσο και η Κέιτ Μίντλετον. Επιπλέον, στο διάγγελμά του προς τους Βρετανούς, ο Κάρολος αναμένεται να τονίσει τη σημασία της φιλίας «ιδιαίτερα σε δύσκολες εποχές». Σημειώνεται ότι η θρησκευτική λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης είναι μία ετήσια παράδοση και σηματοδοτεί την έναρξη του Σαββατοκύριακου του Πάσχα.

Ο ρόλος του πρίγκιπα Έντουαρντ

Το μέλος της βασιλικής οικογένειας που ποτέ δεν απασχόλησε με σκάνδαλα και οι πληροφορίες θέλουν να ήταν το αγαπημένο παιδί της μητέρας του της αείμνηστης Ελισάβετ βγαίνει δυναμικά στο προσκήνιο και αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς ο αδελφός του βασιλιάς Κάρολος και η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον δίνουν την δική τους μάχη με τον καρκίνο. Ο λόγος για τον πρίγκιπα Έντουαρντ ο οποίος θα μπορούσε να αναδειχθεί ως ο προσωρινός πρωταγωνιστής της βασιλικής οικογένειας, καθώς ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αποσύρονται από τα δημόσια καθήκοντα, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ. Ο Δούκας του Εδιμβούργου -το μικρότερο παιδί του αείμνηστου πρίγκιπα Φίλιππου και της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄- έχει αναλάβει περισσότερες βασιλικές υποχρεώσεις και ευθύνες από τότε που ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε τη διάγνωση του καρκίνου του τον περασμένο Φεβρουάριο και η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, υποβλήθηκε σε «προγραμματισμένη εγχείρηση στην κοιλιά» τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τον Independent, η βασίλισσα Καμίλα έχει αναλάβει τουλάχιστον 13 επιπλέον βασιλικές υποχρεώσεις μετά τη διάγνωση του καρκίνου του Καρόλου, αλλά έχει πάρει και κάποια άδεια για να τον βοηθήσει να αναρρώσει. Έτσι ο πρίγκιπας Έντουαρντ αναλαμβάνει όλο και περισσότερα καθήκοντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ