Τζόρτζια Μελόνι: «Δεν συμφωνώ με τον Εμανουέλ Μακρόν για την Ουκρανία, του το είπα»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας επικρίνει τον Γάλλο πρόεδρο που δεν έχει αποκλείσει την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία:

«Πρέπει να προσέχουμε τον τόνο που χρησιμοποιούμε».

 Στη συνέχεια μας καλεί να μην πιστέψουμε τη ρωσική προπαγάνδα για την επίθεση στη Μόσχα: «Δεν είναι ξεκάθαρο πώς μια τέτοια επίθεση θα μπορούσε να βοηθήσει τη Δύση»

Η Τζόρτζια Μελόνι, στη συνέντευξή της, που θα μεταδοθεί σήμερα το βράδυ στο Rete4, επικρίνει τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου που δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία.

«Είμαι πεπεισμένη ότι πρέπει να προσέχουμε τους τόνους που χρησιμοποιούμε», εξηγεί η πρωθυπουργός που επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξή της στο Κίεβο.

 «Συνεχίζω να στέλνω πίσω την ιδέα σύμφωνα με την οποία όσοι προσπαθούν να βοηθήσουν την Ουκρανία θέλουν πόλεμο και σχεδόν οι Ρώσοι που εισέβαλαν είναι αυτοί που θέλουν την ειρήνη».

Στη συνέχεια, η πρωθυπουργός επικεντρώνεται στην επίθεση στη Μόσχα , αρνούμενη κάθε ευθύνη, έστω και έμμεση, από την πλευρά της Δύσης.

«Όπως γνωρίζουμε, η επίθεση ανελήφθη και ως εκ τούτου μπορείτε να κατηγορήσετε όποιον θέλετε».

Μάλιστα, η  Μελόνι μας καλεί να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στη ρωσική προπαγάνδα, υπογραμμίζοντας ότι δεν βλέπει πώς μια επίθεση αυτού του είδους θα μπορούσε να βοηθήσει την Ουκρανία ή τη Δύση.

«Αυτό που συνέβη στη Μόσχα ήταν συγκλονιστικό», λέει η Πρωθυπουργός, προσθέτοντας:

«Η δυναμική είναι επίσης πολύ εντυπωσιακή γιατί φανταζόμαστε μια θωρακισμένη πόλη, σε ένα κράτος που εμπλέκεται σε μια σύγκρουση, τέσσερις επιτιθέμενοι να μπαίνουν και να σκοτώνουν δεκάδες ανθρώπους και αυτοί απομακρύνονται, πρακτικά ανενόχλητοι, αυτό αντικειμενικά μας θορυβεί».

Η Μελόνι υπενθυμίζει ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι ένα μέτωπο στο οποίο η κυβέρνηση έχει εργαστεί και εργάζεται πολύ προσεκτικά, ιδιαίτερα μετά τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

«Από τις 7 Οκτωβρίου έχουμε εκδιώξει 47 άτομα: τα περασμένα χρόνια 47 άτομα ήταν λίγο πολύ όσοι εκδιώχθηκαν σε έναν ολόκληρο χρόνο», λέει η Μελόνι.

«Πραγματοποιούμε συναντήσεις με τις υπηρεσίες πληροφοριών καθημερινά, με τακτικό τρόπο, και έχουμε ενισχύσει την επιτήρηση σε ευαίσθητα μέρη», κατέληξε.

Nova News

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ