Ρωσικά πολεμικά πλοία εισήλθαν στην Ερυθρά Θάλασσα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ρωσικός στόλος του Ειρηνικού ανακοίνωσε την είσοδο δύο πλοίων του στην Ερυθρά Θάλασσα μέσω του στενού  Μπαμ παλ Μαντάμπ, μετά το τέλος των ελιγμών στον Κόλπο του Άντεν, στο πλαίσιο των καθηκόντων του στόλου, σύμφωνα με το TASS.

Το πρακτορείο εξήγησε ότι τα δύο πλοία που αναφέρονται είναι το καταδρομικό Βάριαγκ και η φρεγάτα Μάρσαλ Σαποσνίκοφ, και τα πληρώματα των δύο πλοίων πραγματοποίησαν εκπαίδευση σε διάφορα σενάρια για την καταπολέμηση της υποτιθέμενης επιθετικής δραστηριότητας.

Τα πλοία του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο περιοδικής περιπολίας σε διεθνή ύδατα .

Αυτό έρχεται εν μέσω επιθέσεων που εξαπέλυσαν οι Χούθι στην Υεμένη σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, στην οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται πολεμικά πλοία των Ηνωμένων Πολιτειών της Μεγάλης Βρετανίας και των ευρωπαϊκών χωρών.

Σύμφωνα με την ισραηλινή Hayom:

Η ενίσχυση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ερυθρά Θάλασσα έρχεται με φόντο τον αμερικανικό συνασπισμό που μάχεται κατά των Χούθι της Υεμένης.

Το ιρανικό ναυτικό είναι ήδη παρόν στην Ερυθρά Θάλασσα και είναι ύποπτο ότι βοηθά τους Χούτι να βρουν και να επιλέξουν στόχους για επιθέσεις.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ