Όλα τα νεότερα για την διπλή σεισμική δόνηση (5,7 & 4,3 Ρίχτερ) ανοιχτά των Στροφάδων ταρακούνησε την Ηλεία και τη μισή Ελλάδα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με διαφορά ενός λεπτού οι δυο σεισμοί – Αισθητός και στην Αττική – Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας εκκενώνονται προληπτικά τα σχολεία της Ηλείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ

O Δήμος Ζαχάρως μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή μας, ενημερώνει ότι κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών  προέβησαν σε ελέγχους των σχολικών μονάδων και των χώρων συνάθροισης για την ασφάλεια των μαθητών και των πολιτών. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές.

Παρακαλούνται οι πολίτες να ελέγξουν τις οικίες τους και σε περίπτωση που διαπιστώσουν υλικές ζημιές από τον σεισμό, να ενημερώσουν το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, στα εξής τηλέφωνα: 2625360301-317.

Καλούμε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι. Το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ: Ενέργειες μετά τη σεισμική δόνηση σε θαλάσσιο χώρο 14 χλμ. ανατολικά των Στροφάδων

Μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5.7 στην κλίμακα Richter, που εκδηλώθηκε στις 09:12 σήμερα το πρωί 239 χλμ. ΔΝΔ των Αθηνών, σε θαλάσσιο χώρο 14 χλμ. Α των Στροφάδων, κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή.

Μέχρι στιγμής το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει κλήσεις και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια, ενώ πραγματοποιούνται περιπολίες από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας στην ευρύτερη περιοχή της σεισμικής δόνησης.

Σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΠΕΠΥΔ Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας καθώς και η 6η Ε.Μ.Α.Κ.

Νεότερη ενημέρωση (10:25πμ)

Σύμφωνα με πληροφορίες του iliaenimerosi απο την Πολιτική Προστασία του δήμου Πύργου δεν υπάρχουν ζημιές.

Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες του iliaenimerosi σε αίθουσα του 1ου Γυμνασίου Πύργου έσπασε τζάμι παραθύρου χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός…

Στην περιοχή όπου καταγράφηκε το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού έχουν μέχρι τώρα καταγραφεί 4 ακόμα μικρότερες σεισμικές δονήσεις…

Νεότερη ενημέρωση (9:45πμ)

Σύμφωνα με πληροφορίες στα σχολεία του δήμου Πύργου και του δήμου Ζαχάρως έχει δοθεί εντολή να τα εγκαταλείψουν οι μαθητές ως προληπτικό μέτρο…η εντολή δόθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκο Κοροβέση.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, οι δύο σεισμοί σημειώθηκαν με απόσταση μερικών δευτερολέπτων και με ίδιο επίκεντρο, ενώ ήταν μεγέθους 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ο καθένας.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση του Ινστιτούτου, ο πρώτος σεισμός ήταν τελικά μεγέθους 4,3 Ρίχτερ (και όχι 5,6 όπως ήταν η αρχική εκτίμηση) , είχε επίκεντρο τα 21 χιλιόμετρα Ανατολικά των Στροφάδων και εστιακό βάθος τα 15,4 χιλιόμετρα.

Τι λένε οι σεισμολόγοι

«Είναι νωρίς να πούμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό», ανέφερε στην ΕΡΤ ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά του ο Άκης Τσελέντης έκανε λόγο στον ΑΝΤ1 για ένα σεισμό, ο οποοίος «δεν εμπνέει ανησυχία».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές.

Πρώτη Ενημέρωση

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί (9:12πμ) της Παρασκευής (29/3), με επίκεντρο στα ανοιχτά της Ηλείας και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας, ακόμα και στη Αττική.

Η σεισμική δόνηση είχε μεγάλή διάρκεια με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών να την καταγράφει ως διπλή… οι κάτοικοι της Ηλείας ένιωσαν ότι έγινε ένας σεισμός που όμως “επίσημα” χωρίστηκε στα δυο. Ο αρχικός στα 4,3 ρίχτερ και ο δεύτερος και πιο ισχυρός 5,7 ρίχτερ…

seismos

Το επίκεντρο βρίσκεται περίπου 14 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 21χλμ.

Με το ίδιο επίκεντρο ένας ακόμα σεισμός 2,9 ρίχτερ σημειώθηκε στις 9:24 πμ

iliaenimerosi.grθ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ