Σκόπια: Το κόμμα των Τούρκων προσχώρησε στο αλβανικό μπλόκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκόπια.

Επισημοποιήθηκε η συμφωνία  του αλβανικού κόμματος DUI με το Κίνημα των Τούρκων για Δικαιοσύνη και Δημοκρατία για την ένταξή του στο Ευρωπαϊκό Μέτωπο για τις προσεχείς εκλογές.

Η συμμαχία μας, το Ευρωπαϊκό Μέτωπο, δεν δημιουργήθηκε μόνο για τις εκλογές, αλλά θα είναι μια μακροχρόνια συνεργασία με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εγώ και το DUI θα εργαστούμε σκληρά για να πραγματοποιήσουμε τους μέχρι τώρα ανεκπλήρωτους στόχους του DUI για αληθινή δημοκρατία στη χώρα, για πραγματική ισότητα όλων των εθνοτικών κοινοτήτων, όχι μόνο των Αλβανών, δήλωσε ο  πρόεδρος του DUI, Αλί Αχμέτι μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την κόμμα των Τούρκων..

Εκτός από το γεγονός ότι επισημοποιήθηκε σήμερα η συμφωνία του DUI με το Κίνημα Τούρκων στη Μακεδονία για Δικαιοσύνη και Δημοκρατία, ο Αχμέτι ανακοίνωσε ότι θα υπογραφεί συμφωνία με τον Ζιγιαντίν Σέλα, αρχηγό της Συμμαχίας για τους Αλβανούς στο Γκόστιβαρ.

« Δεν έχουμε κατά νου μόνο τους Τούρκους και τους Ρομά, αλλά και τους Βλάχους, τους Σέρβους και όλες τις άλλες εθνοτικές κοινότητες. Βασικός στόχος είναι η ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, έτσι θα ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη χώρα, η οποία από εδώ και πέρα ​​θα λειτουργήσει για να είναι μητέρα για όλους. Έτσι χτίζεται το μέλλον και ένα πραγματικό δημοκρατικό κράτος», είπε ο Αχμέτι.

Το Ευρωπαϊκό Μέτωπο δημιουργήθηκε από το DUI για συσπειρώσει όλες τις μειονότητες των Σκοπίων εναντίον όλων εκείνων που διακατέχονται από αντι-ευρωπαϊκές ιδέες.

Επίσημος κάτοχος των λιστών του Ευρωπαϊκού Μετώπου θα είναι το DUI και στη συνέχεια θα αναγράφονται και άλλα κόμματα από αυτό το μέτωπο, είπε ο Αχμέτι, σύμφωνα με τα τοπικά δημοσιεύματα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ