National Interest: Οι Ρώσοι κατέστρεψαν συστοιχία Patriot στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ρωσικός στρατός έπληξε το καλύτερο σύστημα αεράμυνας στην Ουκρανία

Ο ρωσικός στρατός επέφερε σημαντικό πλήγμα στις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας καταστρέφοντας το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας MIM-104 Patriot στο έδαφός της.

Αυτό το περιστατικό, όπως αναφέρει το «National Interest», ανεβάζει την αντιπαράθεση στο μέτωπο σε νέο επίπεδο, υπογραμμίζοντας μια κρίσιμη απώλεια για το Κίεβο, που αντιμετωπίζει έντονη έλλειψη τέτοιων όπλων.

Γνωστό για την ικανότητά του να καταστρέφει βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ σε σημαντικές αποστάσεις, το σύστημα Patriot θεωρείται ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα αεράμυνας στον κόσμο.

Η απώλεια του θέτει υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της Ουκρανίας να αμύνεται έναντι αεροπορικών απειλών, ειδικά από τη στιγμή που το σύστημα αυτό έπαιζε βασικό ρόλο στο σύστημα αεράμυνας της χώρας.

Επιπλέον, οι επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων δεν περιορίστηκαν στα συστήματα αεράμυνας.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το πέμπτο αμερικανικό τανκ Abrams, το οποίο παραδόθηκε στην Ουκρανία το περασμένο φθινόπωρο, καταστράφηκε προς την κατεύθυνση της Avdiyevka.

Από την εισαγωγή του στο μέτωπο, το Abrams έχει γίνει στόχος προτεραιότητας για τα ρωσικά στρατεύματα. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το πολύ 26 τέτοια άρματα μάχης παραμένουν στην υπηρεσία του ουκρανικού στρατού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ