Με το φόβο χερσαίας επίθεσης: Οι Ουκρανοί τοποθέτησαν δέκα χιλιάδες τσιμεντένιες πυραμίδες γύρω από την πρωτεύουσα, Κίεβο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο φόβος για μια ρωσική επίθεση έκανε τους Ουκρανούς να τοποθετήσουν 10.000 τσιμεντένιες πυραμίδες γύρω από την πρωτεύουσά τους.

Ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο παραδέχεται ότι η πόλη θα μπορούσε και πάλι να γίνει στόχος των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων.

Η Ρωσία έχει κλιμακώσει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων και έχει εξαπολύσει μπαράζ πυραύλων εναντίον του Κιέβου, εν μέσω φόβων ότι ετοιμάζεται χερσαία επίθεση στην πρωτεύουσα.

 «Το Κίεβο ήταν και παραμένει στόχος για τον Πούτιν, γιατί είναι η πρωτεύουσα, είναι η καρδιά της χώρας», δήλωσε ο Κλίτσκο, σύμφωνα με την ουκρανική Pravda.

«Αλλά είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι για αυτό από ό,τι ήμασταν πριν από δύο χρόνια. Εάν ο Πούτιν πάρει αυτή την απόφαση, θα είναι μια αιματηρή απόφαση».

Ο Κλίτσκο καλεί τη Δύση να ενισχύσει την υποστήριξη για την αεράμυνα της Ουκρανίας με περισσότερους πυραύλους και συστήματα.

Ταυτόχρονα με την ενίσχυση της αεράμυνας, το Κίεβο οχυρώνεται και στο έδαφος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

1 318

Η κατασκευή οχυρώσεων στην περιοχή του Κιέβου βρίσκεται σε εξέλιξη, με σχεδόν 10.000 τσιμεντένιες πυραμίδες και αντιαρματικές τάφρους ήδη εγκατεστημένες.

Ο Ρουσλάν Κραβτσένκο, επικεφαλής της κρατικής διοίκησης, δήλωσε ότι η περιοχή του Κιέβου συνεχίζει να είναι οχυρωμένη.

«Οι οχυρώσεις που κατασκευάζουμε παρέχουν ένα εκτεταμένο σύστημα χαρακωμάτων και άλλων τύπων καταφυγίων. Τοποθετούμε γραμμές φραγμού, δόντια δράκου, αντιαρματικές τάφρους και άλλα μη εκρηκτικά φράγματα. Σχεδόν 10.000 τσιμεντένιες πυραμίδες ανεγέρθηκαν και σκάφτηκε μια αντιαρματική τάφρο. Δεν σταματάμε να εργαζόμαστε ούτε μια μέρα, όλα τα απαραίτητα υλικά και εξοπλισμός είναι διαθέσιμα», είπε ο Κραβτσένκο.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ