Φινλανδία: 12χρονος εκτέλεσε συμμαθητή του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tεράστιο είναι το σοκ στην Φινλανδία καθώς την ζωή του έχασε ένα παιδί μόλις 12 ετών από τους πυροβολισμούς που έπεσαν νωρίτερα σε δημοτικό σχολείο στην πόλη Βάντα από συνομήλικο συμμαθητή του! Από το σοβαρό περιστατικό τραυματίστηκαν σοβαρά ακόμα δύο μαθητές οι οποίοι νοσηλεύονται. Ο ανήλικος δράστης συνελήφθη και το όπλο βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας. Πληροφορίες αναφέρουν πως ανήκει σε συγγενή του!

Νωρίτερα σήμερα το πρωί στο σχολείο στο οποίο φοιτούν 800 παιδιά, από 5 έως 17 ετών, σήμανε συναγερμός. Μετά το περιστατικό, οι υπόλοιποι μαθητές μεταφέρθηκαν σε απομακρυσμένο κτίριο της αστυνομίας και κλήθηκαν οι γονείς τους να τα παραλάβουν.

Ο ύποπτος συνελήφθη στο Σιλταμάκι, στο Ελσίνκι. Το περιστατικό αντιμετωπίζεται από τις αρχές ως ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η αστυνομία σημείωσε επίσης ότι έσπευσε στο σημείο εντός 9 λεπτών από τη στιγμή που ειδοποιήθηκε και ότι δεν γνωρίζει ακόμη τα κίνητρα του υπόπτου.

Βαθιά σοκαριστικό χαρακτήρισε το επεισόδιο ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Πέτερι Όρπο σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

«Η μέρα άρχισε με φρικτό τρόπο (…) Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο και την ανησυχία που βιώνουν πολλές οικογένειες αυτήν την στιγμή. Ο ύποπτος δράστης συνελήφθη», ανέφερε επίσης σε ανάρτησή της στο X η υπουργός Εσωτερικών Μάρι Ραντάνεν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ