Spiegel: Αποθήκη όπλων της “Χαμάς” ανακαλύφθηκε στη νότια Βουλγαρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια κρύπτη με όπλα που ανήκαν σε μέλη της «Χαμάς» ανακαλύφθηκε στη Βουλγαρία μετά από πληροφορία της γερμανικής αστυνομίας έπειτα από συλλήψεις στο Βερολίνο και το Ρότερνταμ, γράφει η γερμανική «Spiegel».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επρόκειτο να πραγματοποιηθούν επιθέσεις σε εβραϊκά θρησκευτικά κτίρια στη Γερμανία.

Η ανακάλυψη έγινε αφού οι ιατροδικαστές στη γερμανική πρωτεύουσα και την ολλανδική πόλη του Ρότερνταμ συνέλαβαν τέσσερις άνδρες – ύποπτα μέλη της παλαιστινιακής ομάδας – πριν από τα Χριστούγεννα.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης εναντίον των τεσσάρων ύποπτων μελών της Χαμάς, οι ερευνητές έκαναν μια εκρηκτική αποκάλυψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPIEGEL, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματικής Αστυνομίας (BKA) ανακάλυψε φωτογραφίες από πολλά πιστόλια, γεμιστήρες και άλλα εξαρτήματα όπλων στο κινητό τηλέφωνο ενός από τους άνδρες που συνελήφθησαν στα μέσα Δεκεμβρίου.

Ψηφιακά ίχνη στις φωτογραφίες οδήγησαν τους ερευνητές σε μια τοποθεσία στη νότια Βουλγαρία όπου τα πυροβόλα όπλα προφανώς είχαν θαφτεί σε μια πλαστική σακούλα κάτω από ένα δέντρο.

Η βουλγαρική αστυνομία μπόρεσε τώρα να κατασχέσει τα όπλα. Μερικά από αυτά λέγεται ότι ήταν σκουριασμένα.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η αστυνομία συνέλαβε τρεις άνδρες στο Βερολίνο και έναν άνδρα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Ο ομοσπονδιακός γενικός εισαγγελέας τους υποπτεύεται ότι είναι μέλη της Χαμάς.

Οι άνδρες φέρεται να έλαβαν εντολή από τη στρατιωτική πτέρυγα της τρομοκρατικής οργάνωσης στον Λίβανο να εντοπίσουν μια υπόγεια αποθήκη στην Ευρώπη.

Οι ερευνητές της Καρλσρούης πιστεύουν ότι έπρεπε να φέρουν τα όπλα που ήταν κρυμμένα εκεί στο Βερολίνο για να τα κρατήσουν έτοιμοι για πιθανές επιθέσεις σε εβραϊκά ιδρύματα.

Εγκέφαλος στον Λίβανο

Οι ερευνητές αρχικά υποψιάστηκαν ότι τα όπλα ήταν κρυμμένα στην Πολωνία. Αρκετοί από τους υπόπτους λέγεται ότι ταξίδεψαν εκεί επανειλημμένα. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ασαφές εάν όντως υπάρχει ή υπήρχε αποθήκη στην Πολωνία. Δεν βρέθηκαν πυροβόλα όπλα από τους ίδιους τους υπόπτους κατά τις συλλήψεις τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, η ανακάλυψη στη Βουλγαρία δείχνει τώρα ότι η τρομοκρατική οργάνωση έχει πράγματι κρύπτες όπλων στην Ευρώπη.

Οι γερμανικές αρχές ασφαλείας έμαθαν για τα ύποπτα τρομοκρατικά σχέδια μέσω μιας πληροφορίας από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.

Τον Ιανουάριο, οι ίδιες οι αρχές εκεί δημοσιοποίησαν στοιχεία για το φερόμενο δίκτυο της Χαμάς, το οποίο λέγεται ότι προετοίμαζε επιθέσεις κατά των Εβραίων στην Ευρώπη.

 Ο εγκέφαλος λέγεται ότι ήταν ο Χαλίλ αλ Χαράζ, ο οποίος ήταν αναπληρωτής διοικητής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς στον Λίβανο μέχρι το θάνατό του. Πέθανε πριν από λίγους μήνες σε επίθεση με drone των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ