Σπαρτιάτες: Ανεξαρτητοποιείται ο Γιώργος Μανούσος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την αποχώρησή του από το κόμμα των Σπαρτιατών, με πυρά προς τον Βασίλη Στίγκα, στον απόηχο της απόφασης της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ανακοίνωσε ο βουλευτής Γιώργος Μανούσος.

IMG 5026

Η εισαγγελική λειτουργός, που ανέλαβε την προκαταρκτική έρευνα, ζήτησε να ασκηθούν διώξεις σε βάρος 11 βουλευτών του κόμματος, για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, κατά του Ηλία Κασιδιάρη για ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα και σε βάρος του δικηγόρου Σ.Μ για συνέργεια. Ο τελευταίος κατηγορούμενος είναι ο άνθρωπος που το βράδυ των εκλογών είχε παραχωρήσει το γραφείο του στους Σπαρτιάτες και από εκεί έγιναν οι πανηγυρικές δηλώσεις. Μάλιστα, εμφανίζεται ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του κόμματος και του έγκλειστου Ηλία Κασιδιάρη. Τον οποίο επισκέπτονταν στις φυλακές ως εκ των δικηγόρων του.

Η δίωξη του Κασιδιάρη στηρίχθηκε στην ύπαρξη στοιχείων για επαφές -μέσα από την φυλακή- με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών, κάτι που υποδεικνύει ότι είχε αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι είναι πλημμέλημα και η υπόθεση περνά στο ακροατήριο.

Τα φώτα στρέφονται εξάλλου στην απόφαση του Εκλογοδικείου, ενώπιον του οποίου ήδη έχουν εκδικαστεί προσφυγές για τη νομιμότητα συμμετοχής των Σπαρτιατών στη Βουλή. Η απόφαση, που αναμένεται, σε περίπτωση που κάνει δεκτές τις προσφυγές, ενδέχεται να οδηγήσει σε αλυσιδωτές αλλαγές στις κοινοβουλευτικές δυνάμεις των κομμάτων!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ