Βουτηξαν ανενόχλητοι καλώδια από το Βυζαντινό Μουσείο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προβληματισμό αλλά και ανησυχία προκαλεί τις τελευταίες ώρες η αποκάλυψη που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «δημοκρατία», ότι άγνωστοι δράστες «τρύπωσαν» στο Βυζαντινό Μουσείο, στην «καρδιά» της Αθήνας, και άρπαξαν ανενόχλητοι καλώδια από τον χώρο ψυκτών, τις κλιματιστικές μονάδες στον κήπο. Το περιστατικό, που εκτυλίχθηκε βραδινές ώρες της Τρίτης, έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το μουσείο από τη στιγμή που άλλαξε το διοικητικό καθεστώς, ενώ εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια σε ένα τόσο κεντρικό σημείο, από το οποίο καθημερινά περνούν δυνάμεις της Αστυνομίας.

Οπως έγινε γνωστό, τις τελευταίες τρεις ημέρες είχαν γίνει κι άλλες καταγγελίες στις Αρχές για κλοπές χαλκού –πιθανότατα από ομάδες Ρομά– από το κέντρο της Αθήνας. Ειδικά, όμως, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, δεδομένου ότι η κλοπή έγινε από τους εξωτερικούς χώρους του, στον κήπο, που βρίσκεται εντός της περίφραξης!

Οι δράστες, δηλαδή, όχι μόνο κατάφεραν να πλησιάσουν το κομμάτι εκείνο του μουσείου, αλλά έκλεψαν τα καλώδια και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να γίνει αντιληπτή η παραμικρή τους κίνηση, σε ένα τόσο κεντρικό σημείο. Αν επιτήδειοι αρπάζουν καλώδια από το Βυζαντινό Μουσείο, που βρίσκεται κάτω από το Κολωνάκι, δίπλα στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Μέγαρο Μαξίμου και το ελληνικό Κοινοβούλιο, τότε τι συμβαίνει με την ασφάλεια;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ