Σφράγισαν προσωρινά τους ορόφους του ξενοδοχείου του Πολ Ευμορφίδη που κοβει την θέα στην Ακροπολη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη σφράγιση των δύο τελευταίων ορόφων και του rooftop bar του ξενοδοχείου «Coco-Mat Athens BC», στην περιοχή Μακρυγιάννη, στο Κολωνάκι, προχώρησε -επιτέλους- το Υπουργείο Τουρισμού, σε εκτέλεση σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, τον Αύγουστο του 2023 το Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ είχε εκδώσει απόφαση για τη σφράγιση ολόκληρου του ξενοδοχείου, το οποίο είναι γνωστότερο για το σάλο που έχει προκαλέσει με το ύψος του, καθώς «κρύβει» την Ακρόπολη, η εταιρεία, όμως, προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο αποφάσισε την αναστολή της σφράγισης.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, ενώπιον του οποίου διαβιβάστηκαν οι σχετικές υποθέσεις λόγω αρμοδιότητας, ανακάλεσε τις προσωρινές διαταγές που είχαν προηγουμένως εκδοθεί και είχαν αναστείλει κάθε ενέργεια, και διέταξε τελικώς τη σφράγιση του τμήματος του ξενοδοχείου, το οποίο είχε κηρυχθεί αυθαίρετο. Δηλαδή του τμήματος που υπερβαίνει τα 24 μέτρα ύψος.

Την Πέμπτη 21/03/2024 οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού επιχείρησαν τη μερική σφράγιση του ξενοδοχείου, η οποία όμως δεν κατέστη δυνατή, διότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν είχε εκκενωθεί, παρά την προηγούμενη έγκαιρη σχετική ειδοποίηση προς τον υπεύθυνο της επιχείρησης.

Η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) Αττικής απευθύνθηκε, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειές του. Κατόπιν της παρέμβασης αυτής, η εταιρεία ενημέρωσε τις υπηρεσίες του Υπουργείου ότι προέβη στις 27/03/2024 στην εκκένωση του υπό σφράγιση τμήματος του ξενοδοχείου. Ως εκ τούτου, στις 29 του μήνα η ΠΥΤ Αττικής σφράγισε το επίμαχο τμήμα του τουριστικού καταλύματος.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η σφράγιση θα ισχύσει μέχρι να εκδοθούν -στα μέσα Απριλίου- οι αποφάσεις για τις αιτήσεις αναστολής, οι οποίες εκδικάστηκαν στο Εφετείο στα μέσα Μαρτίου. Αν η απόφαση του Εφετείου είναι ίδια με την προηγούμενη, τότε το αυθαίρετο τμήμα του ξενοδοχείου θα παραμείνει σφραγισμένο μέχρι να αποφανθεί οριστικά το δικαστήριο επί της προσφυγής της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ