Τραγικός ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Δεν τόλμησε να πει ποια χώρα, (η Τουρκία), εισέβαλε στην Κύπρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, απο το Hellas Journal

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος έχει μία …αλλεργία με τη λέξη Τουρκία. Για κάποιο περίεργο(!) λόγο δεν γυρίζει η γλώσσα του όταν πρέπει να αναφερθεί στην κατοχική δύναμη, τη χώρα που απειλεί καθημερινά το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και κατέχει την Κύπρο.

Πριν από πενήντα χρόνια, η Τουρκία με την κάλυψη των Ηνωμένων Πολιτειών, εισέβαλε και κατέστρεψε τη μισή σχεδόν Κύπρο και μέχρι σήμερα κατέχει το 40% του εδάφους της. Και η εισβολή είναι παράνομη, και η κατοχή πολύ περισσότερο, είναι πέρα για πέρα παράνομη.

Ενώ μίλησε ενώπιον του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο  Μπάιντεν για την εισβολή, ΔΕΝ τόλμησε να αναφέρει ότι η εισβολή είναι τουρκική, όπως και η συνεχιζόμενη κατοχή. Στα απλά ελληνικά, αυτό που συνεχίζει να κάνει, είναι κάλυψη της κατοχικής δύναμης. Μίλησε για “αναγκαστικη διαίρεση”, αναφερόμενος στην τουρκική κατοχή. Αλλά ποιος έχασε την ντροπή…

Είπε συγκεκριμένα:

Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστούμε για τη δέσμευσή σας προς την Ελλάδα και την Κύπρο και για μια δίκαιη και ειρηνική λύση σε αυτό το νησιωτικό έθνος, που έχει πληγεί από μια βίαιη εισβολή και την αναγκαστική διαίρεση εδώ και μισό αιώνα, μια λύση που θα τηρεί το διεθνές δίκαιο και μια διεθνής τάξη βασισμένη σε κανόνες. Είμαστε στο πλευρό σας, κύριε Πρόεδρε, όπως και εσείς στο πλευρό της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Καμία αναφορά στην Τουρκία…

  • Το ίδιο τραγικό λάθος το διαβάσαμε και στην ομιλία του κ. Ελπιδοφόρου στο Κυβερνείο της Νέας Υόρκης, παρουσία του προέδρου της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ και του προέδρου της ΑΧΕΠΑ, Σάββα Τσίβικου. Δεν αναφέρθηκε στη χώρα εισβολέα, την Τουρκία. Δεν μίλησε εναντίον ποιών οι Έλληνες επαναστάτησαν το 1821. Προφανώς εναντίον των …εξωγήινων!!!

Ήταν προσβολή για τους δύο ηγέτες της Ομογένειας, που γεννήθηκαν στην Κύπρο -ο κ. Κρίστοφερ στην κατεχόμενη Κερύνεια- να μην αναφέρει, προκλητικά και επιδεικτικά, την κατοχική Τουρκία.

Είχε υποχρέωση να σεβαστεί τους δύο Κύπριους παράγοντες που τον συνόδευσαν μέχρι το Όλμπανι και οι οποίοι, όταν είχε ανάγκη, τον στήριξαν.

Ο Αρχιεπίσκοπος της Αμερικής, ως γνωστό, έχει τους δικούς λόγους να προστατεύει την Τουρκία. Ελπίζει ότι όταν έρθει η ώρα της διαδοχής του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως -καλή υγεία να έχει ο κ. Βαρθολομαίος-, ο Ταγίπ Ερντογάν θα προωθήσει την υποψηφιότητά του. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν αναφέρεται με αρνητικό τρόπο στην Τουρκία.

Ο εκκλησιαστικός ηγέτης της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να επιδεικνύει αυτή τη φιλική συμπεριφορά προς την κατοχική Τουρκία. Με Αρχιεπίσκοπο τον κ. Ελπιδοφόρο, η Εκκλησία της Αμερικής, έχει ακρωτηριαστεί. Όσοι τον στηρίζουν είναι φυσικά συνένοχοι.

Ευτυχώς, δεν τον ακολουθούν οι υγιείς δυνάμεις της Ομογένειας, που γνωρίζουν καλά την Ιστορία. Γνωρίζουν ότι η Τουρκία είναι η χώρα εισβολέας και κατακτητής της Κύπρου. Γνωρίζουν ότι είναι η Τουρκία που απαιτεί από την Ελλάδα να της παραχωρήσει εκατοντάδες νησιά. Γνωρίζουν ότι το Φανάρι απειλείται από τους ισλαμιστές της Ερντογάν.

Η Ομογένεια αξίζει να έχει ένα φλογερό πατριώτη Αρχιεπίσκοπο. Όχι αυτόν που διόρισε ο κ. Βαρθολομαίος. Διέπραξε τραγικό λάθος ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος έπρεπε ήδη να το έχει διορθώσει αυτό το λάθος. Ο Ελπιδοφόρος, ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του. Ούτε για την Εκκλησία της Αμερικής, ούτε για τη Μητέρα Εκκλησία στην Πόλη.

Ο Ελπιδοφόρος κατάφερε να διχάσει την Εκκλησία. Δεν πρέπει να του επιτραπεί να διχάσει και την Ομογένεια μας…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Και το χθεσινό θέαμα στο Λευκό Οίκο, δεν τιμά την Ομογένεια και τον Ελληνισμό. Δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει την Ελλάδα και την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα ένας κληρικός, που δεν εκλέγεται αλλά διορίζεται. Σε αυτή την πολύ σοβαρή εκδήλωση, η Ελλάδα πρέπει να εκπροσωπείται από τον εκάστοτε Πρωθυπουργό. Τελεία και παύλα.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ