Αποκαλυπτικός ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης: Το εγκληματικό ναυάγιο του κρατικού μηχανισμού, με την αλλοίωση πεδίου στα Τέμπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης*, Αντιστράτηγος – Υπαρχηγός ΠΣ, ε.α., σε μια εξόχως αποκαλυπτική, όσο και συγκλονιστική συνέντευξη στον 98.4, περιγράφει την σωρεία λαθών και ενεργειών που αλλοίωσαν από την πρώτη στιγμή πλήρως, το σκηνικό του συμβάντος στην τραγωδία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, διαμορφώνοντας μια πρωτοφανή εικόνα για τα προνανακριτικά και ανακριτικά δεδομένα λειτουργειών κρατικών υπηρεσιών, από την αστυνομία και την ιατροδικαστική υπηρεσία , μέχρι και κυρίως την πυροσβεστική.

Ο κ. Γκουρμπάτσης , ανασυνθέτοντας το σκηνικό από τις πρώτες ώρες του δυστυχήματος στα Τέμπη, εξηγεί τμήμα -τμήμα τι έπρεπε και τι δεν έπρεπε να γίνει, μιλώντας για εκγληματικό ναυάγιο διαχείρισης, ακόμη και από τον αχαρακτήριστο τρόπο σύνταξης της αρχικής έκθεσης της πυροσβεστικής, που οδήγησε στην πλήρη αλλοίωση του χώρου με εκχωματώσεις,ξεμπαζώματα, επιχώσεις και μπαζώματα, κυρίως όμως με την εξαφάνιση πειστηρίων και αποδεικτικού υλικού κρίσιμου για την ποινική δικαιοσύνη, όπως το τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία απολύτως εύφλεκτο , που προκάλεσε έκρηξη και πυρκαγιά.

Ο κ. Γκουρμπάτσης μιλάει ευθέως για απαράγραπτες κρατικές ευθύνες διαχρονικά ως ρπος την σύγκρουση των δύο τρένων, αλλά και για συγκεκριμένες κρατικές ευθύνες στην αλλοίωση του χώρου του συμβάντος με την εξαφάνιση αποδεικτικών στοιχείων, σε ένα χώρο όπου η αποδέσμευση του με βάση τα πρωτόκολλα αφορούσε τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος όμως είναι σφές ότι δεν θα λειτουργούσε από μόνος του για κάτι τέτοιο αν δεν είχε πρώτα ενημερώσει και πάρει έγκριση από τους πολιτικούς του προϊσταμένους .

* Ανδριανός Γκουρμπάτσης , Αντιστράτηγος – Υπαρχηγός ΠΣ, ε.α. – Πτυχιούχος Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ , τ. Καθηγητής νομικών μαθημάτων (Νομοθεσία Πυροσβεστικού Σώματος , Ποινικό Δίκαιο, Ποινική Δικονομία, Εγκληματολογία, Ανακριτική) όλων των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ( Σχολή Δοκ. Πυροσβεστών, Δοκ. Αρχιπυροσβεστών, Δοκ . Ανθυποπυραγών και Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης ). τ. Καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης σε θέματα πολιτικής προστασίας. Απόφοιτος Σχολής Πολέμου Αεροπορίας / Σ.Κ.Ε.Α. Ολυμπιακή Εκπαίδευση στην Διαχείριση Πληροφοριών.Μέλος της Μεικτής Ομάδας Πληροφοριών ( Μ.Ο.Π ) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Ειδικές και γενικές εκπαιδεύσεις και σεμινάρια σε κέντρα και σχολές αλλοδαπής και ημεδαπής σε θέματα πυροσβεστικού ενδιαφέροντος , ενδεικτικά ειδική εκπαίδευση και επιμόρφωση από το Τμήμα Δασικής του FBI στη διερεύνηση των εμπρησμών δάσους, από Αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου στην διαχείρηση πληροφοριών, και από την INTERPOL / EUROPOL στις ομάδες D.V.I.

Υπηρέτησε σε μάχιμες Υπηρεσίες, ως Αξιωματικός, στη Διοίκηση Π.Υ. Πειραιά και Ανακριτικό Γραφείο Διοίκησης Π.Υ. Αθηνών, ως Διοικητής, στην Π.Υ Ερμούπολης (Σύρου), ως Διοικητής Νομού Βοιωτίας και Π.Υ Θηβών καθώς και σε επιτελικές Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος , όπως (16) έτη στο Αρχηγείο Π.Σ ( ως επιτελής και Προϊστάμενος του Νομικού Τμήματος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Νομοθεσίας και Επιτελάρχης ΑΡΧΗΓΕΊΟΥ Π.Σ ), Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας και Διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ( Δ.Α.Ε.Ε. ), Υπηρεσία, που οραματίσθηκε, εισηγήθηκε στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και οργάνωσε, το έτος 2000 . Μέλος της Μόνιμης Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης . Συμμετοχή , ως Προέδρου ή Μέλους , σε πολλές Επιτροπές και Συμβούλια του Σώματος και Μέλος σε διυπουργικές και διυπηρεσιακές Επιτροπές , ως εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος . Μέλος της διυπουργικής Επιτροπής στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για το “ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ”, ως εκπρόσωπος του Π.Σ.
Δικαστικός Πραγματογνώμονας Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς καθώς και Τεχνικός Σύμβουλος στην εξιχνίαση ( διερεύνηση ) των εγκλημάτων εμπρησμού ( αστικών – δασικών ). Πρώην μέλος Συμβουλίου Πρόληψης Εγκληματικότητας Δήμου Πειραιά . Επιστημονικός Συνεργάτης του Νομικού Περιοδικού ”ΑΡΧΕΙΟ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΣ”

Με πληροφορίες απο το neakriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ