Δυνάμεις Κυβερνοχώρου και Διαστήματος, ο νέος στρατιωτικός κλάδος της Γερμανίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με την πρόσφατη κατασκοπευτική κρίση που επηρεάζει τον γερμανικό στρατό, ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους επιδιώκει να αναπτύξει ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων για τις ένοπλες δυνάμεις, μέσω ενός νέου κλάδου του στρατού.

Ο υπουργός Πιστόριους θέλει να ενισχύσει την αμυντική ικανότητα του γερμανικού στρατού μέσω μιας ενιαίας επιχειρησιακής διοίκησης και να αναδιοργανώσει τον γερμανικό στρατό σε τέσσερις κλάδους των ενόπλων δυνάμεων με κοινή διοίκηση υποστήριξης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ZDF.

Ο γερμανικός στρατός χρειάζεται επιπλέον 6,5 δισ. ευρώ, αφού ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε νέες οικονομικές απαιτήσεις για τον γερμανικό στρατό στον προϋπολογισμό του 2025.

«Δυνάμεις του Διαστήματος»

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους θέλει να προσθέσει τις Δυνάμεις Πληροφοριών Κυβερνοχώρου και Διαστήματος (CIR) εκτός από τις χερσαίες δυνάμεις, την αεροπορία και το ναυτικό, για να γίνει ο τέταρτος κλάδος των ενόπλων δυνάμεων.

Οι Διαστημικές Δυνάμεις ειδικεύονται στον ηλεκτρονικό πόλεμο, τις επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο, την αναγνώριση και την προστασία ηλεκτρονικών υποδομών.

Οι Διαστημικές Δυνάμεις διασφαλίζουν επίσης την προστασία και τη λειτουργία του συστήματος πληροφορικής των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και κατά την ανάπτυξη, και θα εργαστεί για την ενίσχυση και ανάπτυξη των αναγνωριστικών ικανοτήτων και της αποτελεσματικότητας στον κυβερνοχώρο και τον χώρο των πληροφοριών.

Ο νέος κλάδος υποστηρίζει το Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών του Γερμανικού Στρατού, όλους τους άλλους τομείς του Γερμανικού Στρατού στην εκπλήρωση των καθηκόντων τους και τη συμβολή στις προφυλάξεις εθνικής ασφάλειας μέσω ανταλλαγής και συνεργασίας με άλλα ιδρύματα σε ψηφιακό περιβάλλον.

Αύξηση των δυνάμεων του στρατού

Ο γερμανικός στρατός εστιάζει επίσης ξανά στην αύξηση των δυνάμεών του σε επίπεδο προσωπικού και συζητά εάν η Γερμανία μπορεί να εισαγάγει καθολική υποχρεωτική στρατιωτική θητεία αφού προηγουμένως την ανέστειλε.

Ο αριθμός των στρατιωτών μειώθηκε πρόσφατα σε 181.500 στρατιώτες και ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους ενδέχεται να παρουσιάσει τη νέα του πρόταση για επιστροφή στην υποχρεωτική στράτευση μετά την κατάργησή της το 2011, υπό το φως του θαυμασμού του για το λεγόμενο «σουηδικό μοντέλο».

Ο αριθμός των γερμανικών στρατιωτών μειώθηκε κατά περίπου 22 χιλιάδες στρατιώτες το 2022, αφού κατέγραψε 183 χιλιάδες στρατιώτες, σε σύγκριση με το 2011, που κατέγραψε 206 χιλιάδες στρατιώτες, και ο γερμανικός στρατός στοχεύει να αυξήσει τον αριθμό των δυνάμεών του σε 230 χιλιάδες στρατιώτες το 2031, σημειώνει η αιγυπτιακή Al Qahera Akhbar.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ