Η Τουρκία τίθεται εκτός ελέγχου και επίσημα, την ώρα που η Ελλάδα εξακολουθεί να μιλά για θετικό κλίμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία με μια αιφνιδιαστική απόφαση, αποχωρεί απο την Συμφωνία ελέγχου των Εξοπλισμών στην Ευρώπη! Πρόκειται για τη Συνθήκη για τις Συμβατικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Ευρώπη (CFE) με το ΦΕΚ της απόφασης να δημοσιεύεται σήμερα και να τίθεται σε ισχύ από τις 8 Απριλίου.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά σοβαρή εξέλιξη που αφορά πρωτίστως την Ελλάδα. Με την απόφαση αυτή, είναι πλέον προφανές ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο, ενώ δεν θέλει να υφίσταται ευρωπαικο έλεγχο στα Εξοπλιστικά προγράμματα, είτε αυτά αφορούν την πολεμική της βιομηχανία είτε αγορές από τρίτες χώρες.

Με απλά λόγια, η Τουρκία τίθεται εκτός ελέγχου και επίσημα, την ώρα που η Ελλάδα εξακολουθεί να μιλά για θετικό κλίμα και να ανοίγει την κερκόπορτα, με την εγκληματική ευθύνη της κυβέρνησης, προκειμένου να αναβαθμίσει το υφιστάμενο οπλοστάσιο της και να αποκτήσει νέα μαχητικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ.

Μόνο αυταπάτες μπορεί να τρέφει κάποιος που δεν θεωρεί ότι πρώτος στόχος αυτής της ενέργειας είναι η πατρίδα μας.

Και όμως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιτρέψει όλα αυτά τα χρόνια στην Τουρκία να παραβιάζει ανενόχλητη το διεθνές δίκαιο, το διεθνές δίκαιο της θάλασσας εις βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αλλά και της εθνικής μας κυριαρχίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, ενώ ουδέποτε ζητήσαμε κυρώσεις έναντι της τουρκικής επιθετικότητας και της συνεχιζόμενης κατοχής της Κύπρου, όπως ακριβώς συνέβη με την Ρωσία.

Τώρα, βλέπουμε την Τουρκία να αποχωρεί από την CFE και αντί να αντιδράσουμε δυναμικά, πανηγυρίζουμε επειδή καταφέραμε να εξαιρέσουμε τους Τούρκους πολίτες από τον έλεγχο της ζώνης Σένγκεν, με αποτέλεσμα να αναμένεται «εισβολή» δεκάδων χιλιάδων Τούρκων, κυρίως στα νησιά του Αιγαίου, με πλημμελή έλεγχο. Όπως επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δυστυχώς αποδεικνύεται πολύ πιο επικίνδυνη από ότι θα μπορούσε να αναμένει ακόμα και ο χειρότερος πολέμιος της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ