H εμβληματική εκδήλωση “Eden” από την σούπερ σταρ της όπερας Joyce DiDonato στην Αρχαία Ολυμπία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα έργο που συνδυάζει τη μουσική και το θέατρο σε μια παγκόσμια περιοδεύουσα συναυλιακή εμπειρία για το περιβάλλον

Την σούπερ σταρ της όπερας Joyce DiDonato (Τζόυς ΝτιΝτονάτο, βραβευμένη 3 φορές με Γκράμι), θα υποδεχθεί η Αρχαία Ολυμπία για την παρουσίαση του πρότζεκτ «Eden» («Εδέμ»), το οποίο ταξιδεύει από το 2022 έως το 2024 σε 45 πόλεις και 5 ηπείρους.

Ο ΕΟΤ ενέκρινε δαπάνη 80.600 ευρώ για την οικονομική συμμετοχή στην κάλυψη μέρους εξόδων της διοργάνωσης της εκδήλωσης ΕDEN in OLYMPIA που θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία.

Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως εμβληματική εκδήλωση με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα η οποία πραγματοποιείται στον εμβληματικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και εντάσσεται ευρύτερα μέσα στο πλαίσιο των ενεργειών της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και της υπογραφής της Διακήρυξης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι στο Παρίσι.

gp 6

Η εκδήλωση αυτή έχει τον τίτλο “EDEN”, ένα έργο υποψήφιο για Grammy άλμπουμ όπου συνδυάζει τη μουσική και το θέατρο σε μια παγκόσμια περιοδεύουσα συναυλιακή εμπειρία για το περιβάλλον, δημιουργημένη από την πολυβραβευμένη σούπερ σταρ της όπερας Joyce DiDonato. Η παράσταση θα κορυφωθεί στην Αρχαία Ολυμπία, όπου θα μαγνητοσκοπηθεί για πρώτη φορά.

Η παράσταση θα κορυφωθεί στην Αρχαία Ολυμπία, όπου θα μαγνητοσκοπηθεί για πρώτη φορά.

Η DiDonato συνεργάζεται με τους μακροχρόνιους μουσικούς της, την ορχήστρα il pomod’oro, τον σκηνοθέτη Olivier Simmonet και τον μαέστρο Maxim Emlyanychev. Ταξιδεύοντας αδιάλειπτα μέσα από τέσσερις αιώνες μουσικής, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας παραγγελίας από τη βραβευμένη με Όσκαρ συνθέτρια Rachel Portman, η συναυλία ξεδιπλώνει μια επίκαιρη εμπειρία ελπίδας και σύνδεσης με τον φυσικό κόσμο στον οποίο ζούμε.

To project ευθυγραμμίζεται άψογα με τους στόχους και τις αξίες του Ολυμπισμού και προσβλέπει στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των εκατομμυρίων θεατών που θα το παρακολουθήσουν στην Ελλάδα, στην Γαλλία και σε ολόκληρο τον πλανήτη ενώ παγκοσμίως προβάλλεται η εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας.

Το εν λόγω έργο συμβάλλει στην συλλογική προσπάθεια για την περιβαλλοντική αναγέννηση, τη βιωσιμότητα και την αειφορία, θέματα που βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γνώμης και που συνάδουν με την παρουσία της σοπράνο της οποίας το έργο είναι ευαισθητοποιημένο στα ανωτέρω θέματα ως επίσης και στην διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μέσω της πολιτιστικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης της αρμονίας όχι μόνο με τους συνανθρώπους μας αλλά και με τον εαυτό μας ως ανθρώπινα όντα και τη φύση.

 

Επιπροσθέτως δε μνημονεύεται ότι η καρδιά και η ψυχή του EDEN ανήκει στα παιδιά. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι σε κάθε πόλη παράστασης το EDEN συνεργάζεται μια τοπική παιδική χορωδία για να αυξήσει την τοπική περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Τρεις καταξιωμένες παιδικές χορωδίες -μια ελληνική (Εθνική Λυρική Σκηνή), μία γαλλική (Τουλούζη) και μία προσφυγική (El Sistema Greece) – θα τραγουδήσουν μαζί με την DiDonato κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ΕDEN in OLYMPIA.

Στο φινάλε της παράστασης θα περιλαμβάνεται ο Ολυμπιακός Ύμνος, με απόδοση στα ελληνικά, γαλλικά και αγγλικά, ενισχύοντας έτσι το παγκόσμιο και αρμονικό μήνυμα του έργου και διαδίδοντας το μήνυμα των Ολυμπιακών Αγώνων σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο.

Joyce DiDonato | «Eden» («Εδέμ»)

 

Η αμερικανίδα μεσόφωνος, η οποία έχει βραβευτεί τρεις φορές με Grammy, μας οδηγεί σε ένα συναισθηματικό ταξίδι που μιλά στην καρδιά των ανθρώπων, επιδιώκοντας την επανασύνδεσή τους με τη φύση. Η Joyce DiDonato μας παρακινεί να αλλάξουμε στάση απέναντι στον πλανήτη και μας προτείνει να βιώσουμε μια ολιστική μουσική εμπειρία που προεκτείνεται εκτός συναυλιακών χώρων. Μας μεταφέρει σε μια όαση γεμάτη τραγούδια και σπόρους ‒πραγματικοί σπόροι που μπορούν να φυτευτούν, θα διανέμονται στο κοινό εκτός της συναυλιακής αίθουσας‒ και μας προτρέπει να αναλάβουμε ενεργό δράση για το περιβάλλον σε δρόμους, κήπους, οπουδήποτε μπορεί να ακουστεί η φωνή μας.

Το πρότζεκτ «Eden» είναι μια μουσική περιπλάνηση τεσσάρων αιώνων σε ονειρικές συνθέσεις των Francesco Cavalli [Φραντσέσκο Καβάλλι], Aaron Copland [Άαρον Κόπλαντ], Christoph Willibald Gluck [Κρίστοφ Βίλλιμπαλντ Γκλουκ], Georg Friedrich Haendel [Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ], Charles Ives [Τσαρλς Άιβς], Gustav Mahler [Γκούσταφ Μάλερ] κ.ά. Ανάμεσά τους, και το τραγούδι «Τhe First Morning of the World» [«Το πρώτο πρωινό του κόσμου»], που γράφτηκε κατόπιν παραγγελίας από τη βραβευμένη με όσκαρ Rachel Portman [Ρέιτσελ Πόρτμαν] και πρωτοπαρουσιάστηκε στο πλαίσιο του «Εden», αλλά και το «Seeds of Hope» [«Σπόροι ελπίδας»], ο ύμνος της «Εδέμ». Μάλιστα, το τραγούδι αυτό είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας των παιδιών της Χορωδίας Καντέρμπερι (Ηνωμένο Βασίλειο), τα οποία συμμετείχαν σε εργαστήριο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που διοργανώθηκε με αφορμή το «Εden».

Με πληροφορίες απο το iliaenimerosi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ